Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 68    0

Este un aluat tip CHEC pe care il folosesc pentru prajiturile cu fructe. Foarte usor de facut si spornic….

chec2
Prajitura cu fructe
NB-tava are dimensiunile 34X24
Pentru aluat ai nevoie de:
6 oua, 300g zahar, 10 linguri de ulei, 300ml lapte sau apa minerala(eu folosesc de obicei apa minerala pt. ca iese mai pufos),500g faina, 1/2 plic praf de copt,zahar vanilat-2 plicuri.
Pe deasupra cca 900 g capsuni sau alte fructe potrivite(pt. celelalta fructe se scot samburii)
Cum procedezi:separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare, pui zaharul, bati din nou pana se intareste si pui -in ordinea urmatoare:galbenusurile, bati pana se omogenizeaza, uleiul,continui batutul, apa minerala sau laptele,zaharul vanilat, faina in care ai pus si praful de copt, scrie sanatatea.ro.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni aluatul.Peste aluat pui capsunile care au fost spalate, scurse si taiate in doua.
Acoperi aluatul cu fructe si pui la copt in cuptorul incalzit pt. cca 45 de minute.Daca vrei pudrezi prajitura cand este gata.
Daca iti plac prajiturile mai dulci, poti pune 400g zahar. Mie imi place asa, dulce, dar nu lesinat de dulce!
 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu