Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 46    0

DECIZIE SOC! Gabriel Sincraian, suspendat opt ani pentru dopaj

sancraian
Halterofilul roman Gabriel Sincraian a fost suspendat pentru o perioada de opt ani de catre Federatia International de Haltere (IWF), dupa ce a fost depistat pozitiv la testosteron in timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, unde obtinuse medalia de bronz la categoria 85 kg.
Potrivit IWF, suspendarea lui Sincraian este calculata incepand cu data de 12 august 2016 si urmeaza sa expire pe 12 august 2024.
Federatia internationala de haltere a anuntat, totodata, ca a suspendat-o pentru o perioada de patru ani, pana la 11 august 2020, pe romanca Alina-Alexandra Popovici, pentru dopaj cu stanozolol.
Romania a participat cu 96 sportivi si 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august, si a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint si trei de bronz.
Pe 13 august 2016, Gabriel Sincraian a cucerit medalia de bronz la categoria 85 kg, in cadrul JO de Rio, cu un total de 390 kg, dupa 173 kg la stilul smuls si 217 kg la aruncat.
In data de 30 septembrie, Federatia internationala de haltere a anuntat suspendarea provizorie a lui Sincraian, pana la solutionarea definitiva a cazului acestuia. In octombrie, IWF a confirmat descalificarea lui Sincraian, reconfirmata apoi si de Tribunalul de Arbitraj Sportiv in decembrie.
Sincraian risca suspendarea pe viata, deoarece este recidivist, el efectuand o suspendare pentru dopaj (23 septembrie 2013 — 23 septembrie 2015).
Alti trei halterofili romani sunt in stare de suspendare pentru dopaj, Adrian-Grigore Lingurar, Mihai Alexandru Popescu si Daniel-Florin Vizitiu (sanctiunile vor expira in 2019).
AGERPRES 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu