Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 49    0

ALERTA! A fost CUTREMUR PUTERNIC, urmat de REPLICI!

cutremur atlantic
Un cutremur de 6,4 grade pe scara Richter s-a inregistrat sambata, in trei regiuni din nordul Chile, fara a determina o alerta de tsunami, informeaza EFE si France Presse. 

"Un cutremur de intensitate moderata a avut loc la ora locala 09:10 (12:10 GMT), in regiunile Tarapaca, Antofagasta si Atacama", a precizat Oficiul National pentru Situatii de Urgenta din Chile (Onemi). Potrivit acestui organism, nu au fost raportate victime sau pagube. 

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 74 km sud-est de Socaire, in regiunea Antofagasta, a indicat la randul sau Centrul Seismologic din Chile. Potrivit site-ului acestui centru, in ultimele 24 de ore, in Chile au existat alte 19 cutremure de intre 2,6 si 4,5 grade pe scara Richter. 

Situata pe Cercul de Foc al Pacificului, Chile este considerata alaturi de Indonezia si Japonia, una dintre tarile cele mai expuse la cutremure din lume. In 2010, un cutremur cu magnitudinea 8,8 a devastat centrul si sudul tarii, lasand mai mult de 500 de morti. In ultimii 60 de ani s-au inregistrat peste 40.000 de morti in urma cutremurelor in Chile.
Sursa: Agerpres

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu