Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 64    0

GER in majoritatea regiunilor, in urmatoarele zile

ger ciuc
Vremea se va mentine mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada in urmatoarele trei zile, in special in zonele sudice, sud-estice, vestice si nord-vestice, iar ceata si chiciura vor fi prezente in majoritatea regiunilor pe timpul noptilor si la primele ore ale diminetilor, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Adrian Boariu, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).
In acelasi timp, prognoza pentru Bucuresti arata ca vremea va fi geroasa in noptile de vineri, sambata si duminica, in timp ce diminetile vor sta sub semnul cetei si depunerii de chiciura.
"Vineri, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, geroasa dimineata in cea mai mare parte a tarii, iar noaptea in nord-vest, centru si local in sud si in vest. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre—8 si doua grade Celsius, iar cele minime intre—15 si—4 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu innorari in general in regiunile estice, sud-estice si partial in cele sudice si centrale. Trecator, va ninge slab local in Moldova si izolat in Dobrogea si Oltenia. La primele ore ale intervalului va fi ceata, asociata cu chiciura, in sud, centru si pe arii restranse in restul teritoriului. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari la munte in special la altitudini mari si pe spatii restranse din partea de rasarit a tarii. La Bucuresti, va fi mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada, geroasa dimineata, iar valorile termice vor fi in jurul a—4 grade Celsius. Valorile minime vor fi cuprinse intre—8 si—6 grade. Cerul va avea innorari, iar in primele ore ale intervalului vor fi conditii de ceata, asociate cu depunere de chiciura. Vantul va sufla slab pana la moderat", a precizat Boariu.
Acesta a adaugat ca, sambata, valorile termice vor continua sa ramana scazute pentru aceasta perioada din an, in special in sudul si sud-estul teritoriului, iar maximele vor oscila intre—4 si 6 grade.
"Sambata, valorile termice vor fi mai coborate decat in mod normal la aceasta data, in regiunile sudice si sud-estice, dar se vor apropia de mediile climatologice in restul teritoriului. Ger va mai fi local, dimineata, in vestul, nord-vestul si sudul tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari mai persistente in regiunile estice si sud-estice, unde trecator si izolat va mai ninge slab. De asemenea, ceata asociata cu chiciura va fi prezenta dimineata pe arii restranse, iar noaptea in sud, centru si est si doar izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor incadra intre—4 si 6 grade, cu cele mai ridicate valori in vest, iar cele minime intre—17 grade in depresiuni si—1 grad in dealurile de vest. La Bucuresti, valorile termice vor ramane sub mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi conditii de ceata asociata cu chiciura. Temperatura maxima va fi de 1-2 grade Celsius, iar cea minima de—6 grade, posibil mai coborata in zona pre-oraseneasca", noteaza meteorologul de serviciu al ANM.
Duminica, estimarile ANM arata ca valorile termice vor fi negative in Oltenia si in dealurile de vest, in timp ce minimele vor cobori pana la—19 grade Celsius, in depresiuni.
"Duminica, vremea se va mentine mai rece decat in mod normal pentru acest interval, in regiunile sudice si sud-estice, in timp ce in restul teritoriului valorile termice se vor incadra in mediile climatologice specifice perioadei. Dimineata si noaptea, pe arii restranse mai ales in centru si sud va fi ger. In zonele joase de relief din sudul si estul tarii cerul va avea innorari si atat dimineata, cat si noaptea va fi ceata, asociata cu depunere de chiciura. Izolat, vor fi conditii de burnita sau fulguieli, iar in restul teritoriului cerul va fi variabil si ceata va fi prezenta local in Transilvania si izolat in celelalte regiuni. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor incadra intre—5 grade in Oltenia si—7 grade Celsius in dealurile de vest, iar cele minime intre—19 grade in depresiuni, zona Carpatilor Orientali, si—1 grad in Banat si Crisana, dar si in sudul Litoralului. La Bucuresti cerul va fi temporar noros ziua si acoperit noaptea. Dimineata, se va semnala ceata asociata cu chiciura. Vantul va sufla, in general, moderat. iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 1 grad Celsius, iar cea minima va fi intre—8 si—7 grade, usor mai coborata in zona pre-oraseneasca", a punctat specialistul ANM.
AGERPRES

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu