Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 67    0

MOMENT ISTORIC: FIFA a anuntat cresterea numarului de echipe la Cupa Mondiala de la 32 la 48!

fifa
Numarul echipelor participante la Cupa Mondiala de fotbal va creste de la 32, cate sunt in prezent, la 48, cu incepere de la editia din 2026, a decis Consiliul FIFA, in sedinta sa de marti, relateaza Reuters.
Totodata, Consiliul forului mondial a hotarat ca formatul competitiei va consta in 16 grupe de cate trei echipe.
''Consiliul FIFA a decis in unanimitate o Cupa Mondiala cu 48 de echipe din 2026: 16 grupe a cate trei echipe. Detalii vor urma dupa intalnire'', a anuntat FIFA pe Twitter.
Presedintele FIFA, Gianni Infantino, aflat in functie din februarie 2016, a facut din extinderea Cupei Mondiale una dintre promisiunile campaniei sale electorale. Infantino a sugerat initial o Cupa Mondiala cu 40 de echipe, dar a adaugat alte opt echipe in luna octombrie.
FIFA a indepartat orice temeri ca un format extins al competitiei ar putea cobori standardele turneului si l-ar face prea lung.
Au existat critici, inclusiv din partea cluburilor de top din Europa si din partea unor antrenor cu renume, care considera ca FIFA strica o formula castigatoare a Cupei Mondiale.
Un raport confidential al FIFA, consultat de AFP, a afirmat ca un Mondial cu 48 de echipe ar aduce o crestere de 640 de milioane de dolari fata de previziunile pentru CM 2018, din Rusia, la care vor participa 32 de echipe.
Ultima editie a Cupei Mondiale, desfasurata in 2014, in Brazilia, a fost considerata drept cea mai buna din istoria de 87 de ani a competitiei, cu rezultate socante, finaluri dramatice si extraordinare performante individuale. 
AGERPRES

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu