Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 54    0

Stiai ca te poti imbolnavi de la sorici? Afla detalii

soric
Toti ne vom bucura de delicioasele preparate cu carne de porc care vor fi pe masa de Craciun, fie ca este vorba de carnati, sarmale, toba sau alte bunatati.

Totusi multi uitam de riscul la care ne supunem atunci cand consumam acest tip de carne din surse neautorizate. Una dintre cele mai cunoscute boli aparute ca urmare a consumului de carne de porc este trichineloza, cauzata de viermele Trichinella spiralis (se mai poate intalni si in carnea de mistret sau urs). Pentru a scapa de orice larva care s-ar putea ascunde in carnea de porc, prepar-o la temperaturi de cel putin 70 de grade Celsius.
De asemenea, carnea mai poate fi contaminata si cu bacterii din specia Salmonella, E.coli, Listeria monocytogenes sau stafilococul auriu, ce pot avea consecinte grave asupra sanatatii noastre. Se pare ca si modul in care este taiat porcul poate influenta dezvoltarea acestor bacterii.

Citeste si...

27 Decembrie 2016
 1198    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu