Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 25    0

Cel mai lung tunel din lume, deschis traficului in Elvetia

tunel elvetia
Cel mai lung tunel din lume, construit in Elvetia si destinat facilitarii schimburilor comerciale intre nordul si sudul Europei, a fost deschis traficului duminica, au informat Caile Ferate Federale Elvetiene, citate de AFP.
Tunelul, denumit "GBT" (Gotthard Base Tunnel) si construit intre orasele Zürich si Lugano, are o lungime de 57 de kilometri si traverseaza muntele St. Gotthard din Alpi.
Tunelul a fost inaugurat in luna iunie de catre presedintele Confederatiei Elvetiene, Johan Schneider-Ammann, in prezenta mai multor oficiali, printre care presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel.
Lucrarile au necesitat 17 ani de munca si o investitie de circa 11 miliarde de euro.
Tunelul va fi tranzitat in fiecare zi de 260 de trenuri de marfa, care vor circula cu o viteza de 100 kilometri/ora, si de 65 de trenuri de pasageri, care vor putea rula cu pana la 200 kilometri/ora.
Dupa GBT, cele mai lungi tuneluri din lume sunt tunelul Seikan din Japonia, cu o lungime de 53,9 kilometri, si tunelul de sub Canalul Manecii intre Franta si Marea Britanie, de 50,5 kilometri.
AGERPRES

Citeste si...

11 Decembrie 2016
 1076    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu