Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 11 ore
 45    0

Ministerul Educatiei a publicat metodologia examenelor de licenta si disertatie

examen bac
Ministerul Educatiei Nationale a publicat metodologia - cadru de organizare si desfasurare a examenelor de licenta/diploma si disertatie. Examenul de licenta/diploma consta din 1–2 probe. Examenul de disertatie consta in prezentarea si sustinerea lucrarii de disertatie. 

Sustinerea lucrarii de disertatie este publica si se desfasoara in prezenta, in acelasi loc si in acelasi moment, a comisiei de examen si a examinatului.
 

Programele de studii universitare de licenta organizate in baza Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificarile si completarile ulterioare, se finalizeaza cu examen de licenta pentru ciclul de studii universitare de licenta sau examen de diploma pentru invatamantul universitar de licenta din domeniul stiintelor ingineresti, denumit in continuare examen de licenta/diploma.



Pot sustine examen de licenta/diploma:



Institutiile de invatamant superior acreditate organizeaza si desfasoara examen de licenta/diploma la:



Examenul de licenta/diploma consta din 1–2 probe, stabilite de catre Senatul universitar, dupa cum urmeaza:



Prezentarea si sustinerea lucrarii de licenta/proiectului de diploma sunt publice. Tematica si bibliografia se publica pe site-ul web al institutiei de invatamant superior.
 

In invatamantul superior medico-farmaceutic uman, prima proba din cadrul examenului de licenta se constituie dintr-o componenta nationala si, dupa caz, o componenta specifica. Componenta nationala se realizeaza sub forma de lucrare scrisa din tematica si din bibliografia anuntate de catre comisia de organizare, care va fi formata din specialisti desemnati de conducerile universitatilor de medicina si farmacie acreditate.

 

Media de promovare a examenului de licenta/diploma trebuie sa fie cel putin 6,00. Nota de promovare per proba trebuie sa fie cel putin 5,00, indiferent de numarul probelor. Media probei/probelor, calculata ca medie aritmetica a notelor membrilor comisiei de examen, precum si media examenului de licenta/diploma se determina cu doua zecimale, fara rotunjire. Notele la probele orale de examen sunt numere intregi de la 1 la 10.

Deliberarea comisiilor cu privire la stabilirea rezultatelor examenului de licenta/diploma nu este publica.
 

Rezultatele fiecarei probe, se comunica prin afisare, in termen de cel mult 48 ore de la data sustinerii acesteia, la avizierul facultatii organizatoare si pe pagina web al institutiei de invatamant superior.
 

Organizarea si desfasurarea examenului de disertatie
 

Programele de studii universitare de master, organizate in baza Legii nr. 288/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se finalizeaza cu examen de disertatie.
 

O institutie de invatamant superior acreditata organizeaza si desfasoara examen de disertatie numai pentru absolventii proprii, din promotia curenta si din promotiile anterioare, atat de la studiile universitare de master, cat si de la studiile postuniversitare de master.

 

Examenul de disertatie consta in prezentarea si sustinerea lucrarii de disertatie. Sustinerea lucrarii de disertatie este publica si se desfasoara in prezenta, in acelasi loc si in acelasi moment, a comisiei de examen si a examinatului. Media de promovare a examenului de disertatie trebuie sa fie cel putin 6,00. Media examenului de disertatie se calculeaza cu doua zecimale, fara rotunjire. Notele membrilor comisiei de examen sunt numere intregi de la 1 la 10.

 

Deliberarea comisiilor cu privire la stabilirea rezultatelor examenului de disertatie nu este publica.
 

Luarea deciziilor in cadrul comisiei este reglementata prin regulamentul propriu. Rezultatele se comunica prin afisare, in termen de cel mult 48 ore de la data sustinerii, la avizierul facultatii organizatoare si pe pagina web al institutiei de invatamant superior.

 

Diplomele pentru absolventii care au promovat examenul de finalizare a studiilor se elibereaza de catre institutia organizatoare, in termen de cel mult 12 luni de la data promovarii. Pana la eliberarea diplomei, dar nu mai mult de 12 luni de la data promovarii, absolventii care au promovat examenul de finalizare a studiilor primesc, adeverinte de absolvire a studiilor.

 

Prezenta metodologie- cadru se aplica incepand cu sesiunile de examene de finalizare a studiilor aferente promotiei anului universitar 2016-2017.

Sursa: Romania TV 

Citeste si...

7 Decembrie 2016
 2118    0
6 Decembrie 2016
 1149    0
5 Decembrie 2016
 1740    0
5 Decembrie 2016
 1130    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu