Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 9 ore
 21    0

Vladimir Putin, AMENINTAT!

putin
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat noua doctrinaprivind securitatea informationala a Rusiei, care mentioneaza printre principalele amenintari la adresa Federatiei Ruse incercarile de erodare a valorile sale spirituale si morale traditionale, relateaza in editia sa de marti cotidianul popular Moskovski Komsomolet.


Chiar de la inceput, documentul sustine ca serviciile secrete ale "unor state" exercita o "influenta pe plan informational si psihologic" cu scopul de a submina suveranitatea si integritatea teritoriala ale altor tari. Aceasta activitate se desfasoara, in special, prin intermediul organizatiilor pentru drepturile omului, se mai spune in noua doctrina privind securitatea informationala a Rusiei.


Potrivit aceluiasi document oficial, mass-media ruse sunt discriminate in afara tarii, iar strainii manifesta de cele mai multe ori o atitudine "fatis partinitoare" fata de politica Federatiei Ruse.


Extremismul si atacurile cibernetice asupra bancilor sunt de asemenea mentionate in text, dar in urmatoarele paragrafe.

In document se constata o dezvoltare insuficienta a tehnologiei informatiei pe plan local si, in consecinta, un nivel scazut de implementare de software rusesc, lipsa de personal calificat, precum si constientizarea slaba a cetatenilor in domeniul securitatii informatiilor.

Pe acest fundal, autorii doctrinei considera extrem de periculoase tentativele "unor tari" de a domina spatiul informational, conform aceluiasi cotidian.


Referitor la securizarea informatiilor, documentul subliniaza necesitatea de a neutraliza incercarile de a "submina fundamentele si traditiile patriotice asociate cu Apararea Patriei", asa cum este numit in istoria rusa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Ca masuri concrete sunt propuse dezvoltarea industriei rusesti de IT si implementarea unui sistem de management autohton al segmentului rusesc de Internet.

Citeste si...

5 Decembrie 2016
 1189    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu