Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 2 ore
 26    0

Asta te va UIMI cu siguranta! Lucrurile din casa pe care sunt cei mai multi MICROBI

microb in casa
Sunt unele obiecte din casa care aduna microbi si care iti afecteaza sanatatea, motiv pentru care ar trebui fie sa le arunci, fie sa le inlocuiesti periodic. 

1. Caserolele de plastic
Caserolele de plastic contin policarbonat, care afecteaza sanatatea pe termen lung, fiind considerata o chimicala periculoasa in mai multe tari. Este recomandat sa inlocuiesti caserolele de plastic cu cele de sticla.

2. Spray-urile odorizante pentru camera

Spray-urile pentru improspatarea aerului din casa contin ftalati, substante chimice care raman in aer chiar si dupa ce dispare mirosul placut. Aceste substante sunt periculoase mai ales pentru femeile insarcinate caci pot actiona negativ asupra dezvoltarii fatului.

3. Sapunul antibacterian
Sapunul antibacterian nu este cu nimic mai eficient in omorarea bacteriilor decat cel clasic. Este insa mai dur cu pielea, avand triclosan, un ingredient care, odata patruns in piele, poate genera dereglari hormonale.

4. Sucurile
Daca le ai la indemana, invariabil le vei consuma. Acestea contin zahar adaugat si conservanti, indiferent cat de mare scrie "natural" pe ambalaj. 

5. Periuta mai veche de 3 luni
O periuta de dinti nu ar trebui folosita mai mult de doua-trei luni. In acest timp, la fiecare periaj, ea aduna bacterii pe ea si reziduuri de pasta, dar si de alimente. 

6. Mascara veche
Rimelul care a fost deschis in urma cu 2-3 luni ar trebui aruncat caci a adunat bacterii care, odata ajunse pe gene, intra si in ochi, putand genera afectiuni oculare. De altfel, cel mai des intalnita afectiune de acest fel este conujunctivita.

7. Buretele de spalat vase
Buretele de spalat vase este cel mai murdar dintre produsele de curatare dintr-o casa, mai exact, cu cele mai multe bacterii pe el, se arata intr-un studiu efectuat in SUA. Desi el este spalat cu detergent, este imposibila indepartarea tuturor bacteriilor. Este indicat sa il inlocuiesti o data pe saptamana!

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu