Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 63    0

Klaus Iohannis ATACA Senatul pe facebook

klaus johanis
Senatul a respins, in sedinta plenului de luni, cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis referitoare la Legea pentru aprobarea OUG 4/2016 privind modificarea Legii Educatiei Nationale 1/2011 prin care a fost reglementata functionarea scolilor doctorale si a adoptat, in calitate de Camera decizionala, actul normativ in forma initiala.

Legea a fost adoptata in forma initiala, trimisa in luna mai lapromulgare. S-au inregistrat 90 de voturi "pentru", 12 "impotriva" si sase abtineri.

”In cazurile in care exista indiciile unor plagiate, avem nevoie de verdicte clare, realizate dupa criterii transparente. Decizia de astazi a Senatului risca sa afecteze verificarea impartiala a acuzatiilor de plagiat, care au devenit tot mai dese in ultimii ani. Este cel putin suspecta graba cu care s-a actionat pentru modificarea Legii educatiei, fara o discutie pe fond, intr-un moment in care toata lumea asteapta integritate si performanta.”, e mesajul lui Klaus Iohannis.

Plenul Senatului si-a insusit in sedinta de luni raportul de admitere a legii in forma initiala propus de Comisia pentru invatamant din Senat.

Potrivit raportului comisiei, modificarea Legii Educatiei prevede crearea unui mecanism privind desfasurarea invatamantului la nivel doctoral, clarificarea si etapizarea actiunilor de emitere a diplomelor si titlurilor la nivel universitar, stabilirea atributiilor privind procedurile si etica la nivelul invatamantului.

"Reanalizand legea in raport cu obiectiile prezentate in cererea de reexaminare, membrii comisiei au hotarat, cu majoritate de voturi, mentinerea legii in forma adoptata initial si respingerea cererii de reexaminare", se arata in raport.

In cererea de reexaminare, presedintele sustinea ca, desi aparent se simplifica procedura, in fapt "se elimina garantiile institutionale prin care se poate realiza controlul privind respectarea cerintelor procedurale si de calitate prevazute in programul de cercetare stiintifica". 

Citeste si...

10 Octombrie 2016
 1198    0
10 Octombrie 2016
 1436    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu