Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 8 ore
 37    0

Suspectul atentatelor din New York si New Jersey, Ahmad Rahami, inculpat pentru folosirea unor arme de distrugere in masa

Ahmad Khan Rahami
Suspectul atentatelor din New York si New Jersey, Ahmad Khan Rahami, a fost inculpat pentru folosirea unor arme de distrugere in masa, potrivit unui document transmis de procurorul districtului Sud al statului american New York, Preet Bharara.
Tanarul de 28 de ani a fost de asemenea inculpat pentru atac cu bomba intr-un loc public, distrugerea unor bunuri private si folosirea unui dispozitiv pentru a comite o crima violenta, potrivit Le Fgaro.
Anterior, el fusese inculpat pentru tentative de omor in urma unui schimb de focuri pe care l-a avut luni cu fortele de ordine.
Ahmad Rahami este suspectat ca a plasat, sambata si duminica, patru bombe artizanale, dintre care doua au explodat.
Prima explozie a avut loc in oraselul Seaside Park din statul american New Jersey sambata dimineata iar a doua, soldata cu 29 de raniti, la New York, in zona Chelsea, sambata seara.
Potrivit documentului, ancheta a aratat ca suspectul a cumparat, in iunie, iulie si august, elemente care ar putea face parte din componenta unui dispozitiv exploziv. Acesta a cumparat acid citric, circuite imprimate si elemenete de aprindere de la distanta a unor dispozitive pirotehnice.
In urma anchetei s-a aflat de asemenea ca doua telefoane mobile folosite pentru declansarea bombelor artizanale au fost procurate dintr-un magazin situat in apropierea apartamentului lui Ahmad. Suspectul avea un abonament pentru unul dintre telefoane.

Citeste si...

20 Septembrie 2016
 1105    0
20 Septembrie 2016
 1224    0
20 Septembrie 2016
 1159    0
19 Septembrie 2016
 1102    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu