Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 22 ore
 58    0

Turcia: Cel putin 48 de persoane, ranite in explozia din orasul Van

explozie mexic1
Cel putin 48 persoane au fost ranite in urma exploziei unei masini capcana luni dimineata in orasul Van, din sud-estul Turciei, regiune majoritar kurda, in apropiere de sediul local al Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP, la putere), a informat CNN Turk, citand surse din cadrul politiei, relateaza DPA.
Imaginile difuzate de CNN Turk aratau o cladire grav avariata in care se afla sediul local al AKP. Doi dintre raniti au fost identificati ca fiind ofiteri de politie.
Aceasta explozie intervine la o zi dupa demiterea a 28 de primari, suspectati ca ar avea legaturi cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat de Ankara si aliatii sai occidentali drept o "organizatie terorista", relateaza Reuters.
Atacul a survenit in centrul aglomerat al orasului Van, a precizat un membru al Partidului Justitiei si Dezvoltarii, Besir Atalay, afirmand ca ii banuieste de comiterea atacului pe rebelii kurzi ai PKK, noteaza AFP. 
Pentru moment, atacul nu a fost revendicat, insa PKK — care vizeaza in principal forte de securitate turce — este activa in regiune, relateaza DPA.
Rebelii PKK si armata turca au intrerupt in urma cu un an o fragila incetare a focului si au reluat ostilitatile declansate in 1984.
Mai mult, Ankara a lansat la 24 august o ambitioasa ofensiva in nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadistii gruparii Statul Islamic de la frontiera, precum si impotriva rebelilor kurzi din PKK si YPG (Unitatile de aparare ale poporului kurd).
AGERPRES

Citeste si...

12 Septembrie 2016
 1111    0
11 Septembrie 2016
 1259    0
9 Septembrie 2016
 1258    0
9 Septembrie 2016
 1212    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu