Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 76    0

Panica la inaltime! Peste 100 de persoane au ramas blocate in telecabine

telec
Aproximativ 110 persoane erau blocate joi seara in telecabine sub ghetarii masivului Mont-Blanc, in Alpii francezi la  3.800 de metri altitudine, asteptand sa fie transportate cu elicopterul in vale, a informat AFP, citand surse locale.

"O suta zece persoane sunt blocate la 3.800 de metri inaltime in cabinele telefericului", care leaga varful Aiguille du Midi (3.842 de metri), versantul francez, de Pointe Helbronner (3.462 de metri), care delimiteaza frontiera cu Italia, a declarat prefectul regiuniiHaute-SavoieGeorges-François Leclerc.

S-a produs o incrucisare de cabluri la 16:00 ora locala (14:00 GMT) "din motive inexplicabile", iar angajatii Societatii Mont-Blanc nu au reusit sa repare incidentul, a explicat AFP, Mathieu Dechavanne, PDG al societatii de gestionare a telecabinelor.

Operatiunea de transport cu elicopterul, cu participare a trei aparate elvetian, francez si italian, a fost pana la urma luata. "Va dura ceva timp, dar conditiile meteo sunt bune", a precizat Mathieu Dechavanne.

Telefericul 'Panoramique Mont-Blanc' trece pe deasupra ghetarilor din Valea Blanche si permite traversarea din Franta spre Italia a masivului Mont-Blanc, al carui varf masoara 4.810 de metri. Telecabinele dispun fiecare de 4 locuri.

Citeste si...

7 Septembrie 2016
 1226    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu