Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 49    0

Sorin Rosca Stanescu: Ciolos nu vine ca sa vina

rosca stanescu2
De nenumarate ori, domnul Dacian Ciolos a precizat ca intentioneaza sa isi duca mandatul pana la capat, fara a se inscrie intr-un partid politic. Si fara a candida la parlamentare. A facut acest lucru si miercuri. In ciuda asigurarilor sale, eu am certitudinea ca asistam la o smecherie. Din simplul motiv ca nimeni nu l-a suspectat pe Ciolos ca intra in politica cat timp detine acest mandat de prim-ministru.


Intreaga dezbatere pe care o poarta societatea se refera la cu totul si cu totul altceva. Si anume la intentiile aceluiasi Dacian Ciolos de dupa alegeri. Ce va face atunci? Va accepta invitatia PNL de a se inregimenta in partid si, eventual, daca va exista o combinatie fericita, de a-i reprezenta pe liberali in fruntea noului Guvern? Sau, cine stie?, poate va accepta insistentele invitatii ale lui Nicusor Dan de a se inscrie intr-un partid care, aproape cu siguranta, nu va fi parlamentar. Acelasi Dacian Ciolos, trebuie spus, ar mai avea si posibilitatea, desigur tot teoretica, de a ramane in afara vietii politice propriu-zise, dar, tot intr-o anumita conjunctura, de a accepta nominalizarea presedintelui pentru un nou mandat condus de un tehnocrat.


Acestea sunt intrebarile reale care framanta opinia publica. Indiferent daca este vorba de fanii domnului Dacian Ciolos sau de cei care sunt nemultumiti de prestatia sa. In realitate, nimeni, dar absolut nimeni nu este preocupat de intentiile aceluiasi Ciolos de a face una sau alta pana la finalizarea alegerilor.


In aceste conditii, domnul Dacian Ciolos ne smechereste. El da raspuns unei intrebari care nu i-a fost pusa niciodata, dar refuza sa raspunda intrebarilor care efectiv i-au fost puse. Prin urmare, daca decide sa renunte la aceasta mascarada, domnul Dacian Ciolos trebuie sa ne spuna:


1. Daca, dupa incheierea alegerilor, intentioneaza sau nu sa se inscrie in PNL sau intr-un alt partid politic.

2. Daca si-a facut socoteala ca, dupa alegeri, sa redevina premier fie in calitate de membru al unui partid politic, fie jucand mai departe rolul de tehnocrat.

Citeste si...

1 Septembrie 2016
 1358    0
1 Septembrie 2016
 1099    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu