Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

Numarul mesajelor anti-islamice postate pe Twitter aproape s-a triplat in luna iulie fata de aprilie

stat islamic3
In medie, aproape 7.000 de mesaje, in limba engleza, cu caracter islamofob au fost postate zilnic pe reteaua sociala Twitter in luna iulie, la nivel global, potrivit datelor analizate de institutul Demos, scrie BBC News online.
Datele arata ca numarul mesajelor islamofobe aproape ca s-a triplat in iulie comparativ cu luna aprilie, atunci cand se inregistra o medie zilnica de 2.500 de mesaje. Cele mai multe astfel de mesaje au fost postate dupa atentatul de la Nisa, atacul armat de la Dallas si lovitura de stat esuata din Turcia.
Institutul de cercetare britanic Demos a analizat mesajele postate pe reteaua sociala Twitter in perioada martie-iulie si a ajuns la concluzia ca un numar de 215.247 mesaje, in limba engleza, aveau un continut "foarte probabil" anti-islamic, peiorativ sau care incita la ura.
In Europa, marea majoritate a mesajelor de acest fel proveneau de la utilizatorii din Marea Britanie, dar si din Olanda, Franta si Germania.
Cel mai mare numar de mesaje islamofobe postate intr-o singura zi (21.190) a fost pe data de 15 iulie, imediat dupa atentatul de la Nisa, soldat cu decesul a 85 de oameni. Stat Islamic a sustinut ca autorul atacului terorist era un simpatizant al gruparii islamiste.
Al doilea cel mai mare numar de mesaje cu caracter anti-islamic (11.320) a fost inregistrat si pe data de 8 iulie, a doua zi dupa ce un veteran al armatei americane a impuscat mortal cinci ofiteri de politie la Dallas. Autorul, Micah Xavier Johnson, nu era de religie musulmana si nici nu avea legaturi cu vreo miscare islamista.
Twitter a anuntat ca va "continua sa investeasca masiv" in instrumente care ar trebui sa previna abuzurile.

Citeste si...

18 August 2016
 1107    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu