Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 2 ore
 18    0

Gabriela Szabo a alergat alaturi de timisoreni la Crosul Olimpic

gabi szabo cros
Supriza pentru participantii la editia din acest an la Crosul Olimpic, evenimentul organizat sambata la Timisoara. In cursa de patru kilometri, alaturi de sutele de timisoreni s-a aflat si cunoscuta fosta atleta, Gabriela Szabo.
Scopul actiunii nu a fost intrecerea in sine ci participarea la eveniment, iar premierea participantilor nu s-a facut in functie de locul pe care au ajuns la finalul cursei ci a fost organizata o tombola pentru cei prezenti. S-a alergat pe doua distante, o cursa de doi kilometri pentru cei mai putin initiati in domeniul alergarii, respectiv o cursa de patru kilometri, pentru alergatorii mai experimentati.
„Doresc sa felicit organizatorii acestei actiuni, ma bucur ca am luat parte la Crosul Olimpic. Ne aflam intr-un an olimpic, mai sunt cateva saptamani pana la inceperea Jocurilor Olimpice asa ca eu le urez succes sportivilor nostri care deja sunt angrenati in pregatirea olimpica”, a spus Gabriela Szabo dupa incheierea cursei.
Odata cu Crosul Olimpic, in zona au ajuns si reprezentantii unui alt eveniment tot din domeniul alergarii, „Cursa Pacii”, o actiune fondata de Sri Chinmoy, care promoveaza armonia intre popoare, scrie tion.ro. Szabo a fost prezenta si in randul participantilor la „Peace Run”, ducand in mana o torta simbolica.
Dopajul din sportul romanesc, condamnat de atleta
Sportul romanesc este afectat puternic in aceste zile de numeroase cazuri de dopaj, lotul de caiac-canoe romanesc fiind efectiv decimat de suspendari din acest motiv. De asemenea, se cunoaste si cazul Bute, acuzat, de asemenea, ca se dopa. Gabriela Szabo, fost ministru al Sporturilor, a condamnat aceasta situatie, dar a spus ca trebuie sa mergem inainte.
„Mie imi pare rau de contextul de astazi vizavi de sport si de sportul romanesc, din punctul meu de vedere este o tragedie prin ceea ce trecem. Dar noi trebuie sa avem motivatia sa mergem mai departe, iar cei in cauza sa plateasca. Consider ca este inadmisibil, din perspectiva mea si a fostului om care a condus sportul romanesc, sa avem asemenea cazuri de dopaj. Aici trebuie sa plateasca federatiile nationale care sunt implicate, inclusiv anturajul fiecarui sportiv in parte”, a declarat Gabriela Szabo.
Ea a mai spus ca in cauza sunt sportivi cu experienta, care nu sunt de cativa ani in sport, iar vinovatii ar trebui cautati in alta parte. Pentru depistarea vinovatilor trebuie constituita o comisie de specialitate, care sa cerceteze evenimentele si cei vinovati sa suporte consecintele.

Citeste si...

29 Mai 2016
 1025    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu