Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 6 ore
 24    0

De ce nu trebuie spalat puiul inainte de a-l gati

pui
In urma unui sondaj online la care au participat 4.500 de adulti din Marea Britanie, s-a constatat ca 44% dintre acestia spalau carnea inainte de preparare.
Cand li s-a spus ca aceasta practica raspandeste bacteria campylobacter (care afecteaza anual aproape 300.000 de englezi) pe maini, pe suprafetele de lucru, pe haine si pe echipamentul de gatit, doar 22% aveau habar de asa ceva, dupa cum mentiona dailymail.co.uk. Pasarile de curte sunt principalii purtatori ai bacteriei. Simptomele intoxicatiei provocate de aceasta bacterie includ diaree, dureri de stomac, crampe, febra si starea generala de rau.

Renuntand la spalarea carnii crude, riscul de raspandire scade simtitor, iar prin tratarea termica a alimentului aceasta bacterie este distrusa.

Citeste si...

12 Mai 2016
 1968    0
11 Mai 2016
 1556    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu