Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 2 ore
 27    0

Rusia isi va retrage trupele din Transnistria dupa incheierea conflictului din Ucraina

armata rusa
Rusia intentioneaza sa retraga armanentul din regiunea separatista moldoveana Transnistria imediat ce conflictul militar din Ucraina va fi solutionat, a declarat ambasadorul rus Serghei Gubarev, care reprezinta Moscova la negocierile privind solutionarea conflictului transnistrean, relateaza Tass.
Trupe ruse care stationeaza in Moldova pentru a pazi depozite ale fostei Armate ruse a 14-a vor fi chemate in Rusia imediat ce problema retragerii armamentului va fi rezolvata, a spus acesta.
"Acest armament poate fi retras din Moldova in Rusia doar prin tranzitarea teritoriului Ucrainei", a spus Gubarev.
"Insa este dificil sa ne imaginam cine isi va asuma responsabilitatea de a efectua transporturi cu armament prin Ucraina, cand in aceasta tara au loc asemenea evenimente", a spus acesta.
"Imediat ce se iveste posibilitatea de a retrage armele aflate in depozitul de la Colbasna pentru a le aduce in Rusia, nevoia prezentei si continuarii activitatii trupelor ruse va lua sfarsit, iar acesti oameni se vor putea in sfarsit intoarce acasa", a mai spus Gubarov, citata de Sputnik News.
"Rusia nu si-a angajat trupele in Moldova", a spus diplomatul.
Depozitele militare au fost instalate in perioada Uniunii Sovietice pe teritoriul Republicii Moldova si au fost pazite de atunci, a spus diplomatul rus.

Citeste si...

6 Aprilie 2016
 1096    0
4 Aprilie 2016
 1083    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu