Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 19 ore
 46    0

Cum trebuie asociate alimentele de Sarbatori

alimente sarbatori

Modul in care asociem alimentele este esential pentru reusita digestiei si pastrarea siluetei. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a explicaat, la Realitatea TV, cum trebuie asociate preparatele de Craciun.


Potrivit nutritionistului, proteina grasa, asa cum este carnea de porc, nu trebuie sa fie asociata cu garnituri de tip mamaliguta, cartofi, mai ales prajiti, sau paine. Motivul? Carnea grasa nu se poate asimila in aceste conditii. Putem combina, in schimb, ca garnitura, legume, in special cele preparate la gratar.


"Legumele ajuta foarte mult digestia proteinei grase. Muraturile fermentate, nu cele in otet, asociate cu carnea de porc, ajuta foarte mult la digestie. Moderatia ajuta foarte mult", spune doctorul Mencinicopschi.

Desertul (dulciurile in general) trebuie sa fie simplu si consumat cu moderatie. Cozonacul, de exemplu, poate fi inlocuit cu baclavaua.


Fructele se mananca la o distanta de cel putin o ora, doua de celelalte alimente. Combinate cu mancarurile din carne de porc sau cu dulciurile, nu se vor digera, iar efectul va fi unul de balonare.


Alcoolul trebuie sa fie consumat cu multa moderatie. Consumul in exces, impreuna cu gasimea, poate sa duca la situatii foarte grave, cum ar fi pancreatita acuta.

Citeste si...

20 Decembrie 2015
 1179    0
18 Decembrie 2015
 2070    0
17 Decembrie 2015
 1164    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu