Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 76    0

Samir Kuntar si alti 8 membri ai miscării Hezbollah au murit intr-un raid aerian israelian efectuat in Siria

Samir Kuntar
Samir Kuntar, un lider al miscarii siite Hezbollah si fost membru al Frontului pentru Eliberarea Palestinei, precum si alte opt persoane au murit intr-un raid aerian atribuit Israelului efectuat in cursul noptii la periferia orasului sirian Damasc, relateaza site-ul Ynetnews.com.
Potrivit postului Al-Manar, apartinand miscarii siite libaneze Hezbollah, doua avioane de vanatoare israeliene au patruns in cursul noptii de sambata spre duminica in spatiul aerian sirian si au lansat patru rachete spre o cladire de sase etaje din zona Jaramana, o suburbie situata la sud-est de Damasc.
Cladirea s-a prabusit in urma atacului, provocand moartea a noua persoane care se aflau in interior.
Miscarea siita libaneza Hezbollah a anuntat, duminica dimineata, ca printre victime se numara Samir Kuntar, un druz in varsta de 52 de ani, fost militant al Frontului pentru Eliberarea Palestinei implicat, in anul 1979, intr-un atac terorist soldat cu sapte morti in Israel. Islamistul era acum unul dintre liderii organizatiei siite Hezbollah. Kuntar a fost detinut in Israel aproape 30 de ani, fiind eliberat in anul 2008, intr-un schimb de prizonieri cu miscarea Hezbollah, in schimbul cadavrelor a doi militari israelieni, Eldad Regev si Ehud Goldwasser.
"Sambata seara, avioane sioniste au atacat un bloc de locuiinte din Jaramana, la periferia Damascului. Fratele nostru, mujahedinul Samir Kuntar, a fost martirizat, impreuna cu numerosi cetateni sirieni", a comunicat organizatia islamista Hezbollah.
Potrivit presei arabe, alte opt persoane au murit in bombardament, inclusiv Farhan Shaalan, un comandant Hezbollah.

Citeste si...

18 Decembrie 2015
 1178    0
18 Decembrie 2015
 1306    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu