Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 11 ore
 32    0

Ce beneficii au toba si leberul asupra sanatatii

toba2

Produsele traditionale, cum sunt leberul toba contin vitamine care stimuleazaimunitatea si tin departe racelile.

In sezonul rece, ne confrunam cu deficit de vitamina D, care se sintetizeaza cand ne expunem la soare, dar si de vitamina C, din cauza ca mancam mai putine fructe si legume. Aceste vitamine au insa un rol esential pentru imunitate, iar carentele ne expun infectiilor.

Vitamina D sau „vitamina soarelui” nu este buna doar pentru fixarea calciului in oase, ci si in combaterea infectiilor respiratorii. O dovedeste un experiment recent condus de profesorul Carlos Camargo de la Scoala de Medicina Harvard, care a testat efectele vitaminei D pe circa 250 de copii. Dupa o cura de cateva saptamani, micutii si-au redus cu 50% riscurile de imbolnavire.

Medicii spun insa ca iarna, mai mult ca in oricare alt anotimp, nu asimilam o cantitate suficienta de vitamina D. „Vitamina D se fabrica in piele sub actiunea soarelui, asa ca este foarte indicat sa va expuneti cel putin fata si mainile razelor in zilele de iarna mai insorite.

Daca facem asta de 2-3 ori pe saptamana, e perfect. Surse alimentare sunt lactatele, untul,, pestele, dar si produsele traditionale cu viscere caltabos, leber, toba”, spune nutritionistul Corina Zugravu.

40 de miligrame este doza zilnica recomandata de vitamina D pentru adulti, iar 25 de miligrame – pentru copii. Aveti grija sa nu le depasiti

Carnea de porc si fasolea intaresc imunitatea

Fierul este un alt nutrient de care organismul are nevoie atunci cand temperaturile scad, pentru a-si mentine energia si vitalitatea. In caz contrar, exista riscul anemiei, o afectiune care da stari de ameteala, scade puterea de concentrare si rezistenta la efort fizic.

„Desi fierul nu este direct implicat in protectia impotriva racelilor, carentele pot scadea rezistenta la infectii de tot felul”, atentioneaza medicul Corina Zgravu. Surse naturale de fier sunt carnea rosie (de vita, porc, organe), fasolea, ouale, legumele verzi (spanacul) sau fructele uscate. (sursa: doctorulzilei.ro)

Citeste si...

25 Decembrie 2015
 1430    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu