Fasolea petai e un fruct exotic care contine trei tipuri de zaharuri naturale: sucroza, fructoza si glucoza.
Doua portii de petai aduc suficienta energie pentru a sustine 90 de minute de exercitiu fizic. Potrivit www.practicenaturalcures.com, fasolea petai previne boli precum: depresia, sindromul premenstrual, anemia, hipertensiunea. Iata care sunt proprietatile sale:
Depresie: Cercetarile au dovedit ca depresivii se simt mai bine dupa ce consuma fasole. Ea contine triptofan, o proteina pe care organismul o transforma în serotonina, cunoscuta pentru îmbunatatirea starii psihice generale.
Sindromul premenstrual: Vitamina B6 pe care fasolea o contine regleaza nivelurile glucozei în sange.
Anemia: Bogata în fier, fasolea poate stimula productia de hemoglobina în sange.
Tensiunea arteriala: Acest aliment este foarte bogat în potasiu si contine cantitati reduse de sare, lucru care ajuta la scaderea tensiunii.
Imbunatateste capacitatea creierului: Un studiu a dovedit ca micutii care mananca fasole la micul-dejun si la pranz beneficiaza de o îmbunatatire a capacitatilor cognitive. Constipatia: Bogata în fibre, fasolea petai regleaza activitatea intestinelor.
Arsuri la stomac: Fasolea petai contine un antiacid natural care reduce starea de disconfort în cazul arsurilor la stomac.