Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 62    0

O reteta veche de 100 de ani: legume in saramura

saramura
Reteta pentru legume in saramura a fost publicata in ''Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari'' (1935), a carei prefata a fost semnata de Constantin Bacalbasa.

Legumele in saramura pot reprezenta garnitura ideala pentru fripturile pe care le servim in sezonul rece. Pentru a le prepara aveti nevoie de castraveti, ardei lungi, gogonele, bame, varza rosie taiata in patru, varza alba taiata la fel, fasole tucara, usturoi, pepeni verzi mici, crengute de marar, frunze de telina, cimbru, apa si sare, scrie Agerpres.

Toate legumele se iau si se pun intr-un borcan, iar apoi se adauga saramura, care trebuie sa acopere legumele. Inchideti ermetic borcanul si lasati-l intr-un loc racoros timp de o saptamana. Apoi, agitati-l zilnic timp de cateva zile. Legumele in saramura pot fi mancate abia dupa o luna.

Citeste si...

23 Octombrie 2015
 1368    0
22 Octombrie 2015
 2255    0
22 Octombrie 2015
 1355    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu