Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 63    0

SOC! Criminalul care a ingrozit intreaga tara, ucigand cu sange rece o fetita de sapte ani, a fost eliberat!

larisa9
Pana in 2020, Robert Ciobanu, ucigasul Larisei Chelaru, este obligat sa se prezinte la Serviciul de Probatiune pentru ca specialistii sa ii evalueze modul de integrare in societate. Consilierul sau a fost de acord sa vorbeasca, in premiera, despre modul in care Ciobanu si-a schimbat viata dupa ce a fost eliberat.

Eliberarea din puscarie a lui Robert Ciobanu a venit odata cu o serie de obligatii pe care acesta trebuie sa le respecte pana in 2020. Ucigasul Larisei va trebui sa se prezinte la Serviciul de Probatiune din Iasi pana pe 28 decembrie fiind nevoit ca pana atunci sa urmeze un curs de formare profesionala, sa primeasca asistenta psihologica de specialitate si sa nu intre in contact cu familia Larisei.

Robert Ciobanu participa la intrevederi, o data pe luna, cu inspectorul de probatiune Oana Paicu (37 de ani). Inspectorul a detaliat pentru „Adevarul” evolutia lui Ciobanu de dupa eliberare si modul in care acesta vede viata dupa noua ani de puscarie. Criminalul Larisei are de doua luni o prietena si se vede, in viitor, intr-o familie, cu copii si cu o stare materiala stabila.

De ce a fost eliberat Ciobanu
Oana Paicu a explicat ca termenul limita de supraveghere a fost stabilit pentru 2020 intrucat atunci ar fi trebuit, in mod normal, sa fie eliberat Robert Ciobanu. Schimbarea Codului Penal din 2014 a facut ca pedeapsa de inchisoare a tanarului de 27 de ani sa fie transformata in detentie intr-un centru pentru minori. „Pentru ca s-au implinit acele doua treimi de pedeapsa si pentru ca a avut un comportament corespunzator, in conditiile schimbarii legislatiei, nu au putut sa il tina mai mult. L-au amanat de doua ori din cate stiu eu in comisie si pana la urma nu au mai avut argumente sa mai fie tinut incarcerat si au trebuit sa il elibereze, cu supraveghere la noi“, explica Paicu.

In cazul in care Robert Ciobanu nu ar respecta obligatiile impuse prin sentinta de eliberare, Oana Paicu are obligatia de a sesiza judecatorul delegat iar acesta poate dispune reincarcerarea acestuia. „Pana acum nu putem vorbi despre asa ceva. Comportamentul lui in ceea ce priveste sentinta este impecabil. Daca intarzie cinci-zece minute suna si ma anunta. Este punctual, respecta toate intrevederile si comunica toate informatiile pe care le cere legea”, mai spune inspectorul.

Citeste si...

15 Octombrie 2015
 1302    0
16 Octombrie 2015
 1211    0
16 Octombrie 2015
 1264    0
15 Octombrie 2015
 1734    1

Comentarii

+ Adauga Comentariu