Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 4 ore
 28    0

Mii de retete medicale fictive. Procurorii timisoreni si colegii din tara au intrat pe fir

retete fictive
Douazeci de persoane au fost audiate, joi, la DIICOT Oradea, intr-un dosar privind eliberarea, intre anii 2012 - 2014, a 14.000 de retete medicale fictive, cu un prejudiciu de 700.000 de euro adus Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.
Potrivit unui comunicat de presa remis, joi, de DIICOT Oradea, 20 de persoane sunt audiate dupa ce ar fi participat la fraudarea Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, prin emiterea de retete medicale fictive.
Procurorii precizeaza ca, in noiembrie 2014, au facut 67 de perchezitii, impreuna cu Brigazile de Combatere a Criminalitatii Organizate din Oradea, Cluj-Napoca si Timisoara, anchetatorii fiind sprijiniti de Directia Regionala Antifrauda Fiscala Oradea.
La vremea respectiva, perchezitiile au avut loc, printre altele, la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu” Oradea - Sectia Oncologie, la mai multe farmacii si cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.
Actiunea a vizat ”destructurarea unui grup infractional format din 50 persoane, specializat in infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune si fals”.
”In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012-2014 membrii gruparii au generat activitati de fraudare a Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate prin cresterea artificiala a cuantumului vanzarilor aferente medicamentelor cu si fara contributie personala utilizata in tratamentul ambulatoriu (TA) si a medicamentelor si materialelor sanitare specifice, care se acorda pentru tratamentul in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale cu scop curativ (PNS) si implicit a sumelor raportate si ulterior decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate”, se arata in comunicatul transmis joi.
Conform sursei citate, prejudiciul cauzat este de aproximativ 700.000 de euro, fiind eliberate peste 14.000 de retete fictive.
Dupa audieri, procurorii vor decide daca se impune luarea masurii retinerii pentru 24 de ore.
In noiembrie anul trecut, procurorii DIICOT au facut 67 de perchezitii la Sectia Oncologie a Spitalului Municipal Oradea, la farmacii si medici de familie, intr-un dosar in care 50 de persoane erau suspectate ca au decontat medicamente in baza unor documente false.
Potrivit unui comunicat de atunci al DIICOT, membrii gruparii specializate in infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune si fals au fraudat Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate prin cresterea artificiala a cuantumului vanzarilor aferente medicamentelor cu si fara contributie personala utilizate in tratamentul ambulatoriu (TA) si medicamentelor si materialelor sanitare care se acorda pentru tratamentul in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale cu scop curativ (PNS), si implicit a sumelor raportate si ulterior decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Mediafax.ro

Citeste si...

12 August 2015
 1210    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu