Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 47    0

Noi dezvaluiri incredibile despre copilotul avionului prabusit in Franta

Copilotul suspectat ca a prabusit intentionat aeronava Germanwings in Alpii francezi, la 24 martie, i-a mintit pe doctori, spunandu-le ca este in concediu medical, in timp ce el pilota avioane comerciale, relateaza cotidianul german Bild in editia de joi.
Citand surse din cadrul anchetei, cotidianul scrie ca Andreas Lubitz, in varsta de 27 de ani, a cerut ajutor medical pentru vindecarea unei probleme de vedere.
Desi Lubitz i-a informat pe doctori ca este pilot si ca lucreaza pentru compania Germanwings, el a ascuns intentionat faptul ca inca lucreaza, precizeaza publicatia.
Bild adauga ca, potrivit documentelor obtinute de anchetatori, Lubitz a afirmat ca a fost implicat intr-un accident rutier la sfarsitul lui 2014. El ar fi fost ranit in momentul in care s-a deschis airbag-ul si s-a plans de traume si probleme de vedere de atunci.
Anchetatorii incearca in continuare sa stabileasca motivul pentru care Lubitz a preluat controlul avionului Airbus A320, l-a incuiat pe comandant in afara cabinei de pilotaj si a prabusit intentionat aeronava in munti, provocand moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord.
Conform dosarelor medicale, Lubitz a afirmat ca lua medicamente pentru tratarea depresiei, starilor de anxietate si atacurilor de panica, mentioneaza Bild, adaugand ca medicamentele respective sunt un antidepresiv si un calmant (Lorazepam).
Compania Lufthansa, care detine Germanwings, a precizat joi ca atunci cand Lubitz a reluat pregatirea de pilot in 2009, a oferit scolii de pilotaj documente medicale care aratau ca a trecut printr-un "episod de depresie severa".
Mediafax.ro 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu