Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 69    0

"Aferim!", filmul premiat cu Ursul de Argint la Berlin, in avanpremiera de gala, la Timisoara

"Aferim!", lungmetrajul pentru care Radu Jude a fost premiat cu Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul International de Film de la Berlin, va avea joi, de la ora 19.30, avanpremiera de gala la Timisoara, la Cinema City din Iulius Mall.
Timisorenii vor avea parte de o proiectie speciala in prezenta actorilor Teodor Corban, Alexandru Dabija si a producatorilor Ada Solomon si Ovidiu Sandor, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.
Biletele pentru acest eveniment pot fi rezervate pe site-ul cinemacity.ro.
Proiectia va fi precedata de o conferinta de presa sustinuta de echipa "Aferim!". Evenimentul este programat joi, de la ora 16.00, la City Business Centre Timisoara, cladirea D, la mezanin.
Avanpremiera de la Timisoara deschide seria proiectiilor speciale "Aferim!" din campania de promovare nationala. Pe 5 martie, spectatorii timisoreni, precum si cei din alte 12 orase din tara vor putea viziona in cinematografele Cinema City, cu o saptamana mai devreme fata de lansarea oficiala - 13 martie -, lungmetrajul proaspat premiat la Festivalul International de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, trofeu acordat lui Radu Jude.
Lungmetrajul "Aferim!" va rula in cinematografele din Romania din 13 martie. Pelicula este distribuita de Micro Film in colaborare cu Parada Film.
Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, "Aferim!", de Radu Jude, este un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu) cauta un rob fugar (Cuzin Toma).
Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Catalin Cristutiu, sound designul este semnat de Dana Lucretia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanta Vintila-Ghitulescu, producator, Ada Solomon.
Din distributie fac parte Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu si Dan Nicolaescu.
The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept "o lectie aspra de istorie, usurata de umorul deocheat si de elementele westernului clasic. Elegant turnat in alb-negru, pe pelicula de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasa impresia unui concurent puternic, gratie aspectului sau uimitor, subiectului actual si scenariului surprinzator de amuzant".
De asemenea, publicatia Variety a considerat, la randul sau, ca "Aferim!" este cel mai reusit si cel mai original dintre filmele lui Radu Jude, si a constatat ca regizorul roman e in continuare preocupat de "jocurile de putere si de «umilintele» la care oamenii se supun reciproc. "Aferim!" este o incursiune "exceptionala si extrem de inteligenta intr-o perioada cruciala a istoriei, un film in egala masura inspirat si furios"."Aferim" inseamna "Bravo!", a continuat criticul Jay Weissberg, "un cuvant folosit cu profunda ironie pe parcursul filmului, dar care ii poate fi adresat, fara nici o urma de ironie, regizorului".
"Aferim!" este o productie Hi Film, in coproductie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development Romania, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, in asociere cu EZ Films si cu participarea HBO Romania.
Filmul a fost finantat de Centrul National al Cinematografiei (CNC), Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene si este un proiect sustinut de Eurimages.
MEDIAFAX.ro 

Citeste si...

3 Martie 2015
 1894    1
2 Martie 2015
 6256    2

Comentarii

+ Adauga Comentariu