Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 21    0

Duma de Stat din Rusia ar putea sa ceara Germaniei reparatii de razboi

Un grup de lucru insarcinat cu estimarea pagubelor cauzate de Germania prin atacarea Uniunii Sovietice in 1941 urmeaza sa fie infiintat in Duma de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, a declarat marti pentru cotidianul Izvestia deputatul Mihail Degtearev.
"De fapt, Germania nu a platit Uniunii Sovietice reparatii pentru distrugerile si atrocitatile din timpul Marelui Razboi pentru Apararea Patriei", a declarat pentru Izvestia Mihail Degtearev, un membru al Partidului Liberal Democrat din Rusia.
"Desi cu aliatul nostru - R.D.G. (Republica Democrata Germana) - s-a incheiat dupa razboi o intelegere de incetare a platilor de reparatii, cu R.FG. si indeosebi dupa reunificarea Gerrmaniei astfel de intelegeri nu s-au semnat, ceea ce inseamna ca problema ramane deschisa si extrem de actuala", a justificat el acest demers.
"In plus, Germania continua sa aduca prejudicii Rusiei, promovand sanctiuni ilegale in UE", a continuat deputatul rus.
De curand, noul premier grec Alexis Tsipras a promis la randul sau ca va cere Germaniei sa plateasca despagubiri pentru un imprumut acordat de Grecia in 1942, la presiunea nazistilor.

Citeste si...

30 Ianuarie 2015
 1828    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu