Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 11 ore
 35    0

Zece morti in urma protestelor violente din Niger

Cinci persoane au murit sambata, la Niamey, iar alte cinci vineri, la Zinder, in urma protestelor violente fata de publicarea unei caricaturi cu profetul Mahomed in editia de miercuri a saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo, a anuntat presedintele Nigerului, Mahamadou Issoufou.
"La Niamey, bilantul este de cinci morti, cu totii civili, dintre care patru ucisi in biserici si baruri", a declarat presedintele Nigerului.
In plus, un corp "calcinat" a fost gasit sambata dimineata, potrivit lui Mahamadou Issoufou, intr-o biserica din Zinder, unde patru persoane au murit in urma violentelor de vineri.
Proteste violente au avut loc vineri si sambata in Niger fata de publicarea unei caricaturi cu profetul Mahomed in editia de miercuri a saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo.
In total, zece biserici au fost incendiate de protestatari.
In afara de cele zece biserici incendiate, numeroase baruri, hoteluri, magazine de bauturi sau diverse magazine apartinand unor nemusulmani sau avand insemne ale unor intreprinderi franceze au fost, de asemenea, distruse. Mediafax.ro

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu