Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 46    0

SOCANT! O grupare din Siria planifica "atentate de mare amploare" in Occident!

Seful MI5, serviciul britanic de informatii interne, a declarat joi ca o grupare islamista extremista din Siria planifica "atentate de mare amploare" in Occident. Exprimandu-se la Londra, a doua zi de la atacul sangeros comis la sediul din Paris al saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo, Andrew Parker, directorul general al MI5, a evocat riscul unor atacuri care ar putea fi comise de combatanti care se intorc din Siria.
Desi cea mai mare amenintare vine din partea organizatiei Stat Islamic, extremisti apartinand unor grupari afiliate Al-Qaida reprezinta la randul lor un pericol, a declarat Parker.
"Ne confruntam cu comploturi mai complexe si mai ambitioase care urmeaza modul de abordare al (...) Al-Qaida si al imitatorilor sai", a spus el.
"Stim, spre exemplu, ca o grupare de teroristi fanatici Al-Qaida in Siria planifica atentate de mare amploare impotriva Occidentului", a subliniat seful MI5.
"Desi noi si partenerii nostri lucram la capacitate maxima, stim ca nu putem totul", a adaugat el.
In acest context, Andrew Parker si-a exprimat dorinta ca serviciile antiteroriste sa dispuna de puteri sporite pentru a identifica si supraveghea suspecti.
Mediafax.ro 

Citeste si...

8 Ianuarie 2015
 1315    0
8 Ianuarie 2015
 1364    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu