Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 47    0

Prima ninsoare la Timisoara. Cum se circula in oras

Dupa un inceput de decembrie si un Craciun primavaratic, iarna se face simtita in sfarsit si in Banat spre bucuria copiilor si ingrijorarea soferilor. La Timisoara a venit prima ninsoare. Previziunile meteorologilor s-au adeverit, timisorenii s-au trezit duminica dimineata cu primii fulgi de nea. Autoritatile locale se declara pregatite sa faca fata situatiei...
Reprezentantii Primariei Timisoara au dat asigurari, inca de la finele saptamanii trecute, ca cele doua societati tocmite sa se ocupe de deszapezirea orasului, Retim Ecologic Service si Drumuri Municipale, sunt pregatite sa intervina.
„Este o traditie asa ca autoritatile sa fie luate prin surprindere de ninsori, chiar daca ninsorile vin la vremea lor... Nu cred ca va fi cazul nostru, ne-a placut foarte mult iarna trecuta si ne-am bucura daca am avea o iarna asemanatoare. Ne-a placut pentru ca n-a prea fost zapada, dupa cum ne aducem aminte. Dar eu am aduse toate garantiile ca vom fi in stare sa facem deszapezirea. Societatea Drumuri Municipale este pregatita, si Retimul este pregatit.. Nu pot decat sa-i cred pe directorii acestor societati”, a declara atunci primarul Nicolae Robu.
In ceea ce priveste plangerile din anii trecuti, legate de faptul ca unele strazi ale urbei au ramas sub nameti, pentru ca n-a intervenit nimeni sa le curete, situatia s-ar putea repeta si in aceasta iarna...
Numarul arterelor cuprinse in planul de interventie, de pe lista celor doi operatori care se ocupa de deszapezire si combaterea poleiului, a fost extins anul trecut de la 423 de strazi la 610, dintr-un total de aproximativ 1.100, potrivit autoritatilor locale. Restul nu sunt sub contract...
In 2010, consiliul local a aprobat delegarea gestiunii activitatii de deszapezire - curatarea si transportul zapezii de pe caile publice si mentinerea acestora in functiune pe timp de polei sau inghet pentru o perioada de 6 ani, orasul fiind impartit in sase sectoare. In urma licitatiei, patru sectoare au fost castigate de Retim, iar doua de catre societatea Drumuri Municipale, contractele fiind incheiate in 2011.
Daca si tu ai fotografiat prima zapada din acest sezon, trimite-ne imagini pe Facebook sau pe adresa redactiei redactie@tion.ro si noi le vom publica.
De asemenea, asteptam sa ne impartasiti impresii din trafic, sa ne spuneti cum se circula pe strazile Timisoarei si unde sunt probleme.
UPDATE. Reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca au inceput actiunile de deszapezire inca de dimineata.
„Activitatea de curatare a zapezii in municipiul Timisoara a inceput de astazi, 28 decembrie 2014, ora 9.30, intervenindu-se, cu prioritate, pe principalele artere de circulatie, pe podurile si pasajele rutiere, in principalele intersectii si treceri pietonale, pe traseele si peroanele statiilor mijloacelor de transport in comun. In prezent, circulatia se desfasoara in conditii de iarna, iar in momentul in care zapada se va apropia de 5 cm, pe arterele principale se va interveni cu utilaje cu lame si pluguri”, a anuntat viceprimarul Dan Diaconu, potrivit tion.ro.
In partea de nord a orasului fata de canalul Bega s-a intervenit in cursul diminetii cu 8 utilaje pentru a se raspandi materiale antiderapante si s-au folosit 35 de tone de sare, iar in zona de sud a municipiului s-a intervenit pentru curatarea zapezii cu 6 utilaje si s-au folosit 20 de tone de sare, potrivit autoritatilor locale.
De deszapezirea statiilor mijloacelor de transport in comun si mentinerea in buna stare a liniilor de tramvai raspunde RATT, iar cei de la Horticultura trebuie sa curete de zapada si de gheata aleile din parcuri, precum si caile de acces in aceste zone.
Reprezentantii primariei au mai anuntat ca incepand cu ora 14.00 se intervine si cu 4 utilaje de dispersare a clorurii de sodiu. Acestia au precizat ca sectoarele cuprinse in programul de deszapezire si combatere a poleiului cuprind aproximativ 700 de strazi in aceasta iarna.

Citeste si...

28 Decembrie 2014
 1832    1
28 Decembrie 2014
 1263    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu