Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 53    0

Romania s-a calificat in grupele principale la Euro

Nationala Romaniei s-a calificat, joi seara, in grupele principale la Campionatul European din Ungaria si Croatia dupa ce a invins la limita nationala Ucrainei. Invinsa la mare diferenta de Danemarca si Norvegia, echipa Ucrainei a pus mari probleme Romaniei si in final a cedat la un singur gol diferenta, scor 23-22. 

Cristina Neagu a transformat in ultimul minut o aruncare de la 7 metri obtinuta de Chintoan si astfel Romania a fost lipsita de emotii la ultimul atac al ucrainencelor, care au marcat din 7 metri, dar nu a mai contat. Romania a inceput in forta si dupa trei goluri la rand s-a distantat la 4-1 in minutul 9, dupa care am ratat o aruncare de la 7 metri cand tabela arata 7-5. Ucraina a marcat din faza fixa si astfel in minutul 21 echipa noastra mai pastra doar un avans minim de un gol, scor 7-6.

Ultimele minute ale primei reprize au apartinut Romaniei, in pofida repetatelor erori comise atat pe faza ofensiva, cat si pe cea defensiva, la cabine tricolorele intrand cu avantaj de trei goluri (12-9). Romania a dominat jocul in partea secunda si s-a mentinut la conducere chiar si cu patru goluri diferenta, asa cum s-a intamplat in minutul 45 cand tabela arata 18-14. Emotiile ne-au ajuns din nou din urma pe finalul intalnirii, cand dupa mai multe ratari in atac avansul Romaniei s-a redus la doar un singur gol diferenta. Ucraina a pus presiune, dar nu a avut forta de a egala si Cristina Neagu a facut diferenta in favoarea echipei noastre.

O victorie la limita pentru echipa noastra, dar o victorie de care aveam nevoie pentru a merge mai departe, chiar daca punctele obtinute cu Ucraina vor fi anulate dupa aceasta faza preliminara a grupelor. Romania merge in grupele principale unde trebuie sa castige toate cele trei meciuri pe care le are de disputat pentru a spera la un loc in semifinalele Campionatului European. Conform Onlinesport, la cele aratate pana acum va fi greu pentru nationala lui Gheorghe Tadici de a se bate pentru un loc in careul de asi, dar atata timp cat suntem acolo nationala Romaniei trebuie sa profite de fiecare oportunitate si sa-si joace sansa pana la capat.

Marcatoare:

România – Neagu 8 goluri, Chiper 5, Ardean-Elisei 4, Bradeanu 3, Chintoan 2, Tacalie 1;
Ucraina – Borsenko 10 goluri, Nikolaienko 4, Redka 3, Smbatian 2, Perederyi 2, Glibko 1.
Sport.bzi.ro 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu