Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 17 ore
 35    0

Ponta: Vineri putem aproba bugetul. Nu va exista nicio taxa sau impozit suplimentar in 2015

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca s-a ajuns la un acord de principiu pentru bugetul pe 2015, iar vineri va fi aprobat si trimis catre Parlament. Guvernul a ajuns la un acord cu FMI si CE pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor sa creasca de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzand o alocare de 0,4% pentru cofinantarea proiectelor UE, a anuntat premierul Ponta.
"Practic, vom avea un buget in suma totala de 238 miliarde lei, din care 225 sunt venituri si 13 miliarde este deficitul de 1,83% din PIB. De asemenea, s-a acceptat de catre partenerii nostri internationali estimarea unei cresteri economice egale cu cea din 2014, de 2,5% din PIB. Pentru proiecte cofinantate, europene, sunt prevazute, fiind vorba despre doua exercitii bugetare care se suprapun, 2007-2013 si 2014-2020, sume suplimentare de 19 miliarde lei din bugetul de stat si 9 miliarde pentru autoritati locale", a spus Ponta, la finalul discutiei avute, marti, cu expertii Fondului Monetar International (FMI) si cei ai Comisiei Europene (CE).
Premierul a precizat ca are acordul FMI si CE pentru toate aceste cifre, inclusiv pentru un deficit bugetar de 1,83% din PIB.
Surse din Guvern au declarat anterior ca expertii Fondului Monetar International si cei ai Comisiei Europene au agreat un deficit de 1,4% pentru anul viitor, iar negocierile cu Guvernul se axeaza in prezent asupra unei alocari suplimentare pentru cofinantare, fara insa sa existe un acord pentru fonduri suplimentare la armata. Mediafax.ro

Citeste si...

8 Decembrie 2014
 1259    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu