News Flash:

Alimentul care reduce riscul de cancer pulmonar

30 Septembrie 2014
1752 Vizualizari | 0 Comentarii
Persoanele care consuma preparate pe baza de soia au mai multe sanse sa evitecancerul pulmonar, spun cercetatorii, dupa ce au vazut rezultatele unui studiu in domeniu.

Singura, soia nu are proprietati de reducere a riscului de a dezvolta acest tip decancer. Dar produsele pe baza de soia, cum este branza tofu spre exemplu, care contin isoflavonoizi au capacitatea de a incetini dezvoltarea si extinderea celulelor canceroase, potrivit obiectiv.info.
Oamenii de stiinta americani si chinezi au studiat legatura dintre alimentatie si riscul de aparitie a cancerului pulmonar. Timp de peste un deceniu, cercetatorii au urmarit mai multe persoane si au descoperit ca cei care au consumat soia si produse pe baza de soia au fost mai feriti cu 23% de riscul de a suferi de cancer pulmonar.

Potrivit Societatii Americane de Cancer, aproximativ 8 % dintre barbati vor dezvolta cancer pulmonar, la un moment dat in viata, in timp ce 6% dintre femei vor fi expuse aparitiei acestui tip de cancer. Matthew Schabath, cercetator la Centrul de Cancer Moffitt din Tampa (Florida) a spus ca in mod sigur nu este meritul soiei de a incetini sau reduce celulele canceroase.

soia cancerul pulmonar cancer branza tofu isoflavonoizi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008522 (s)