News Flash:

ALERTA! Viorel Stefan, ministrul Finantelor: "Suntem pregatiti sa reducem cheltuielile, daca deficitul bugetar este in PERICOL de a fi depasit"

15 Martie 2017
983 Vizualizari | 0 Comentarii
viorel stefan
Romania va respecta tinta de deficit bugetar de 3% din PIB, prevazuta in Tratatul de la Maastricht, iar, daca deficitul va devia, atunci guvernul este pregatit sa reduc cheltuielile, sustine ministrul finantelor Vorel Stefan.
„Vom lua masuri de reducere a cheltuielilor, daca se ivesc derapaje”, a spus Stefan, la prezentarea Raportului de tara pe 2017, pentru Romania, al Comisiei Europene.
Acest lucru inseamn ca guvernul prefera sa reduca cheltuielile, in loc sa depaseasca deficitul. Stefan nu a precizat insa ce tip de cheltuieli este pregatit guvernul sa reduca. In practica, primul tip de cheltuieli care sunt taiate pentru mentinerea deficitului sunt investitiile. Investitiile statului au scazut in 2016 cu 40%, de la 41 de miliarde de lei in 2015 la 29 de miliarde de lei. Anul acesta ele sunt programate sa atinga 39 de miliarde de lei. sursa: Mediafax.ro

romania vorel stefan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005929 (s)