News Flash:

ALERTA! Ramanem FARA PLAJE! Intinderile de nisip s-au erodat pe portiuni cuprinse intre 50 si 600 de metri

18 Martie 2014
1518 Vizualizari | 0 Comentarii
In plin sezon, bătaia pe un loc pe nisip la mare va fi şi mai aprigă, pentru că plajele se îngustează pe zi ce trece. Specialiştii de la Apele Romane încearcă acum să stopeze eroziunea, după ce au primit un bilanţ al pagubelor de la cercetătorii Institutului Grigore Antipa. Deşi problema nu este nouă, autorităţile s-au decis abia acum să ia măsuri, în condiţiile în care plajele de la vecinii bulgari au fost asigurate împotriva eroziunii în urmă cu mai bine de zece ani.
In ultimii 50 de ani, litoralul romanesc a rămas fără plaje, pe porţiuni de la cateva zeci de metri pană la sute de metri. Valurile mării au mancat din întinderile de nisp, de la 50 de metri în stațiunile Mamaia Sud, Eforie Sud şi Saturn, pană la 600 de metri în zona Caşla Vădanei, situată între brațele Sulina şi Sfantu Gheorghe.
Inventarierea tuturor pagubelor cauzate de eroziunea costieră a fost făcută de cercetătorii de la Institutul Grigore Antipa, care au venit şi cu soluţii. Semnalul tras de oamenii de ştiinţă a fost luat în serios de Administraţia Naţională a Apelor Romane, care a demarat anul acesta un proiect pe fonduri europene care vizează stoparea eroziunii costiere. Concret, se vor amplasa diguri noi în larg, se vor face înnisipări şi se vor aduce mai mulţi stabilopozi pe digurile de larg deja existente. Digi24.ro

apele romane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0945 (s) | 33 queries | Mysql time :0.032249 (s)