News Flash:

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: PPE ar obtine 212 mandate, socialistii 185, iar eurofobii aproape 140 - estimari PE

26 Mai 2014
918 Vizualizari | 0 Comentarii
Conservatorii din cadrul Partidului Popular European (PPE) se claseaza pe primul loc dupa alegerile europene, duminica, cu 212 mandate in viitorul Parlament European (PE), fiind urmati de socialisti (185), iar eurofobii ar putea obtine in total 140, potrivit unei noi estimari a PE, relateaza AFP. Candidatul conservatorilor europeni la presedintia Comisiei Europene (CE), luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a revendicat duminica victoria taberei sale in alegerile europene, pe contul de Twitter.
Liberalii ar urma sa ramana al treilea grup, cu 71 de eurodeputati, urmati de Verzi (55), potrivit acestei proiectii realizate de catre Institutul TNS pe baza sondajelor efectuate la iesirea de la urne in cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE).
Aceste patru grupuri proeuropene pierd toate mandate. Ele ar insuma 523 de eurodeputati, fata de 612 in Parlamentul in exercitiu. PPE pierde 63, socialistii zece, liberalii 14, iar Verzii trei.
Stanga radicala ar obtine zece in plus, de la 35 la 45.
Eurofobii nu constituie un bloc omogen.
Grupul eurofobilor din jurul partidului UKIP al britanicului Nigel Farage este creditat cu 36 de mandate (-4).
Urmeaza "neinscrisii" in Parlamentul in exercitii, ca Frontul National Francez, FPÖ austriac sau PVV olandez, care aveau deja eurodeputati si care ar putea sa formeze un grup de extrema dreapta, avand nevoie de cel putin 25 de deputati din sapte tari.
Acest bloc reprezinta 40 de deputatii, dintre care peste jumatate provin din FN, in urma triumfului pe care formatiunea l-a obtinut in alegeri in Franta.
Parlamentul i-a clasat, de asemenea, intr-o rublica intitulata "altii" pe alesii al carui partid nu era reprezentat in Parlamentul in exercitiu, ca Miscarea Cinci Stele a lui Beppe Grillo din Italia, partidul antieuro AfD din Germania sau neonazistii din cadrul formatiunii Zori Aurii din Grecia. Acest ansamblu eteroclit ar detine 67 de mandate.
Grupul conservatorilor britanici si polonezi ar obtine 40 de mandate (-2).

Jean-Claude Juncker revendica victoria PPE in alegeri si presedintia CE
Candidatul conservatorilor europeni la presedintia Comisiei Europene (CE), luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a revendicat duminica victoria taberei sale in alegerile europene, pe contul de Twitter.
"Partidul Popular European (PPE) este pe cale sa castige alegerile europene. Si revendica, deci, presedintia Comisiei Europene", a scris Juncker.
PPE, din care fac parte formatiuni ca UMP din Franta, CDU din Germania sau Partidul Popular din Spania, si-a propus sa devanseze cu cel putin 20 de mandate grupul socialistilor europeni.
"Tendinta este foarte pozitiva pentru PPE", a declarat presedintele partidului, francezul Joseph Daul. PPE a fost primul partid in Parlamentul European in exercitiu si-i devansa pe socialisti cu 80 de mandate.
Pentru prima data, sefii de stat si de Guvern urmeaza sa tina cont de rezultatul alegerilor europene in desemnarea viitorului presedinte CE. Actuala Comisie este prezidata, de zece ani, de catre conservatorul portughez José Manuel Barroso.
Candidatul socialistilor este germanul Martin Schulz.

jean-claude juncker
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040321 (s)