News Flash:

Alarma falsa! Asistentul medical nu este infectat cu coronavirus

13 Februarie 2020
563 Vizualizari | 0 Comentarii

Asistentul medical din Reșița, care a îngrijit patru pacienți cu coronavirus în Germania și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, va fi externat în următoarele zile. Nu mai are febră și starea sa este stabilă. În plus, rezultatele testelor au arătat că nu este infectat cu coronavirus.

Pacientul de 25 de ani este încă internat la Timișoara, dar starea sa este bună. Conform doctorilor, nu mai are febră și tușește rar, așa că ar putea fi externat chiar mâine, vineri, 14 februarie, după ce și testele realizate la Institutul Matei Balș din București au ieșit negative în ceea ce privește posibila infecție cu coronavirus.

„Starea pacientului este bună. Nu mai face febră. Tușește rar. Îl menținem încă o zi sub observație și, cel mai probabil, îl externăm mâine. L-am scos din departamentul special”, a spus doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitaluluki de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

Pacientul în vârstă de 25 de ani, asistent medical la spitalul Trostberg – Germania, a avut contact cu patru persoane confirmate cu coronavirus, pe care le-a îngrijit până în data de 5 februarie. În data de 7 februarie., tânărul a ajuns la Reșița, cu mașina personală, la domiciliul părinților. În 10 februarie, tânărul avea febră 39,5 și tuse iritativă.

În 11 februarie a mers la Unitatea de Primiti Urgențe a Spitalului Județean Reșița, de unde este transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, unde a ajuns în noaptea de 11 spre 12 februarie. Aici, pacientul a fost izolat conform metodologiei și protocolului, într-o cameră specială. Acum nu mai este în salonul special pentru pacienții suspecți cu coronavirus și va fi externat în curând.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005404 (s)