News Flash:

Ai varsat apa pe laptop? Iata ce trebuie sa faci urgent

8 Februarie 2016
7439 Vizualizari | 0 Comentarii
apa pe laptop
Ai dat peste paharul cu apa sau suc, orice fel de lichid ar fi vorba, iar acumlaptopul tau a fost supus unui hazard care poate afecta serios modul de functionare al acestuia.

In aceste cazuri, trebuie sa actionezi imediat, urmand patru pasi simpli, care vor ajuta la salvarea laptopului, in ideea in care nu vorbim despre o galeata cu apa, ci despre o cantitate minora de apa:

1. Scoate imediat laptopul din priza

In acest fel se reduce considerabil riscul unor avarii de ordin electric. Daca poti scoate si bateria laptopului, ar fi bine sa faci si acest lucru. Daca nu, il poti inchide in modul conventional.



2. Intoarce laptopul cu fata in jos

Pentru a limita si mai mult riscul avariilor electrice, trebuie sa impiedicam lichidul sa ajunga la placa de baza. Atunci cand intoarcem laptopul invers, apa se va scurge in exteriorul dispozitivului.

3. Cu un servetel absorbant sterge bine suprafata afectata

Este bine ca tot lichidul sa fie indepartat, mai ales de pe componentele mici, cum ar fi tastele, care nu trebuie sa nu stea prea mult in contact cu lichidul.

4. Lasa dispozitivul sa se usuce bine inainte de a-l porni

NU FOLOSI USCATORUL DE PAR! Nu faci nimic altceva decat sa agiti particulele de apa, care in contact cu praful strans in interior vor crea „pamant ud” care se depune pe componente, scrie gandul.info.

Cel mai bine este sa lasi laptopul sa se usuce timp de 24 de ore sau chiar 48 de ore, pentru a fi sigur ca apa s-a evaporat complet, scrie noobz.ro.

Daca totusi ti se va intampla sa versi din greseala lichid pe laptop, sau pe orice fel de aparatura electrica, acum esti pregatit si stii ce ai de facut.

 


laptopul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006234 (s)