News Flash:

Acuze duere la adresa sefului CJ Timis: "Vom intra in blocaj financiar!"

19 Ianuarie 2016
1499 Vizualizari | 1 Comentarii
titu bojin
Viitorul judetului Timis e sumbru si macar pe final de cariera Titu Bojin ar trebui sa renunte la demagogie. Liberalul Marian-Constantin Vasile sustine ca, din cauza incompetentei, social-democratul va lasa o situatie dezastruoasa la CJ. Bojin are si el un mesaj pentru sefii PNL Timis.
Cei 123 de kilometri de drumuri realizati in 2015 de CJ Timis sunt importanti, dar nu esentiali, si vor costa scump administratia judeteana in viitor. Asta crede liberalul Marian-Constantin Vasile. „Titu Bojin nu face decat sa arate inca o data ca este adeptul sloganului «Dupa mine potopul». A vorbit despre cei 123 kilometri de drum realizati in 2015, subliniind ca sunt cea mai mare realizare a CJ in ultimii 26 de ani. Este indiscutabil ca Timisul are nevoie de o infrastructura foarte buna, dar cand e vorba de bani publici, trebuie luate in considerare alte aspecte. CJ a luat un credit de 200 de milioane de lei cu destinatie principala implementarea proiectelor pe fonduri europene. Cu votul PSD, el a fost deturnat la drumuri, pentru ca proiectele s-au pierdut printr-o crasa lipsa de capacitate manageriala” sustine consilierul liberal, scrie debanat.ro.
Suma totala pierduta de CJ pentru cele trei proiecte ratate pe Programul Operational Regional este de 84 milioane de lei, la care se adauga banii pierduti pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judetean. „Nu cred in sloganul «capul plecat sabia nu-l taie». Bojin a incercat, la prezentarea bilantului pe 2015, sa mimeze smerenia in fata cetatenilor. Eu inteleg ca atat el, cat si PSD nu sunt capabili de mai mult, pentru ca sunt lipsiti de viziune si competenta. Cred ca ar trebui sa lase deoparte demagogia si apucaturile de dinainte de 1989. Altele sunt cerintele actuale si ar fi bine ca, macar pe final de cariera, Titu Bojin sa inteleaga aceste lucruri”, mai spune Vasile.
Liberalul e convins ca CJ Timis va intra intr-un blocaj financiar, pentru ca, in acest moment, gradul de indatorare al institutiei este de 24%, maximul permis de lege fiind 30%. „Au fost contractate doua transe de credit, prima dintre ele pe vremea administratiei Ostaficiuc. Se va ajunge, foarte probabil, la urmatorul scenariu: cand judetul Timis va incerca sa contracteze proiecte cu finantare europeana pe perioada 2014-2020, nu vom putea asigura partea de cofinantare, pentru ca suntem indatorati. Vom avem probleme de cashflow, de fond de rulment, cu atat mai mult cu cat, in viitorul plen, Bojin vrea sa prelungim valabilitatea creditului si sa deturnam banii ramasi (in jur de 76 de milioane de lei – n.r.) tot catre drumuri judetene. De ce se grabeste Bojin in acest an special sa deturmeze fonduri?”, mai spune Marian-Constantin Vasile. Acesta solicita, din nou, o situatie exacta a cheltuirii banilor, inclusiv pe creditul bancar, si crede ca succesorul lui Titu Bojin va avea o sarcina foarte grea. „Cel care va veni la conducerea judetului si-l va inlocui pe Bojin va trebui, din pacate, sa faca apel la masuri dure, va trebui sa reduca cheltuielile si sa gaseasca solutii pentru cresterea veniturilor”, a concluzionat seful grupului de consilieri liberali din CJ.

timis titu bojin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006219 (s)