News Flash:

Actorii Vasile Muraru si Alexandru Arsinel s-au inscris in UNPR

13 Octombrie 2015
1734 Vizualizari | 0 Comentarii
arsinel
Actorii Vasile Muraru si Alexandru Arsinel s-au inscris, marti, in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, a anuntat formatiunea politica, printr-un comunicat.
"UNPR este un partid al usilor deschise si isi doreste ca tot mai multe personalitati sa se implice activ in viata politica, sprijinind interesul national si valorile nationale romanesti. Prin mesajul sau, UNPR isi propune sa atraga specialisti din cat mai multe domenii de activitate, de la economie la cultura si de la mediul academic, la cel sportiv. Romania are profesionisti si oameni de valoare in toate aceste domenii, iar partidele trebuie sa apeleze in primul rand la experienta si la cunostintele lor atunci cand iau decizii", se mentioneaza in comunicat.
UNPR mai transmite ca "va continua aceasta politica de deschidere si va incerca sa aduca in echipa sa oameni de valoare, din cat mai multe domenii de activitate".
Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marti, la Parlament, ca este o onoare ca doi mari actori care sunt "oameni patrioti si oameni de mare valoare" sa se inscrie in formatiunea politica pe care o conduce.
"Suntem un partid al usilor deschise, este o mare onoare pentru noi ca sportivi mari, gen Ilie Nastase, Anghel Iordanescu -care este membru fondator si bine ca a castigat meciul si ne-am calificat, ca altfel cred ca aveam noi mari probleme -, faptul ca doi mari actori, domnul Arsinel si domnul Muraru au venit la noi ne-a onorat foarte mult pentru ca sunt oameni care chiar sunt patrioti si oameni de mare valoare", a declarat Gabriel Oprea.
Intrebat de jurnalisti despre modalitatea prin care i-a convins pe cei doi actori sa se inscrie in UNPR, Oprea a spus ca "pur si simplu au venit".
"Ei pur si simplu au venit, vreau sa va spun ca, in ultimele trei luni de zile, peste 70 de mii de oameni s-au inscris in UNPR din toate categoriile sociale. Dorim sa avem un milion de membri de partid, in momentul de fata avem in jur de 500 de mii de membri de partid", a precizat Gabriel Oprea.
Alexandru Arsinel s-a nascut in comuna Dolhasca, judetul Suceava, pe 4 iunie 1939. Incurajat de mama sa, s-a prezentat la examenul de admitere la Facultatea de Teatru din Bucuresti. La absolvirea facultatii, promotia 1962, a plecat la Targu-Mures unde se infiintase sectia romana la Teatrul Maghiar. In 1964, a dat concurs la Teatrul de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti, apoi a inceput sa joace alaturi de Puiu Calinescu in spectacole de teatru de revista si a facut cuplu pe scena cu Stela Popescu, dand viata cupletelor scrise de Puiu Maximilian. In prezent este directorul acestei institutii.
Are o bogata activitate in teatru, film, televiziune si teatru radiofonic. Pentru intreaga activitate artistica in teatrul de revista, precum si cea manageriala a primit numeroase premii, medalii, printre care trofeul special UNITER pentru teatru de revista (2000) si Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor - "Arta Spectacolului", "in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului" (2004). In mai anul acesta, Alexandru Arsinel a primit o stea pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Bucuresti.
Vasile Muraru, nascut in 1956, in judetul Neamt, este un cunoscut actor de comedie. A absolvit cursurile Facultatii de Teatru a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti, la clasa profesorului Dem Radulescu. Ulterior, vreme de 30 de ani, a format un cuplu comic alaturi de actorul Nae Lazarescu - care a decedat in decembrie 2013 -, pe care l-a cunoscut la Teatrul de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti.
Printre filmele in care a jucat se numara "Expresul de Buftea" (1979), "Mireasa din tren" (1980), "Burebista" (1980), "Zbor periculos" (1984), "Fapt divers" (1984), "Noi, cei din linia intai" (1985), "Casatorie cu repetitie" (1985), "Padurea de fagi" (1987), "Cuibul de viespi" (1987), "Miss Litoral" (1991), "Cea mai fericita fata din lume" (2009). Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005083 (s)