News Flash:

Acord pentru crearea unei metropole pe axa Timisoara – Arad

1 August 2016
1246 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu1
Rivalitatea continua dintre Timisoara si Arad ar putea disparea in anii viitori. Primarii celor doua orase vor semna, marti, un angajament prin care cele doua orase vor construi o metropola pe axa Arad – Timisoara.
Saptamana viitoare, la Universitatea de Vest este programata conferinta “Dezvoltare Urbana pe Axa Arad-Timisoara”. Evenimentul este programat marti, 2 august, in Aula Magna a UVT, intre orele 10.00 si 16.00. Sunt asteptati sa ia parte reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, ai mediului de afaceri si ai institutiilor academice internationale.
La deschiderea evenimentului, de la ora 10.00, vor fi prezenti primarul Timisoarei, Nicolae Robu, primarul Aradului, Gheorghe Falca si rectorul UVT, Marilen Pirtea. De asemenea, in cadrul aceleiasi actiuni, de la ora 16.00, va avea loc citirea si semnarea unei rezolutii, un angajament al celor doua orase de a construi o metropola pe axa Arad – Timisoara, scrie tion.ro.
Distanta dintre cele doua orase depaseste 50 de kilometri, iar pe cale rutiera poate fi parcursa fie pe vechiul drum national, fie pe autostrada, de la nodul rutier de la Giarmata spre municipiul de pe Mures. Pe drumul national, accesul se face prin traversarea mai multor localitati: Ortisoara, Vinga, Sagu, iar pe autostrada accesul se face, dinspre Timisoara, pe drumul judetean care traverseaza Dumbravita si Giarmata, distanta pana la nodul de acces pe autostrada fiind de aproximativ 16 kilometri. Intre cele doua localitati exista si o legatura feroviara.
Evenimentul are loc in cadrul Conferinta Stiintifica Anuala a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate -ERMAS 2016. Aflata la a treia editie, aceasta este organizata in acest an de Universitatea de Vest din Timisoara, prin Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor.
ERMAS 2016 are loc in perioada 1 – 3 august, iar sfera participantilor este formata din economisti romani afiliati unor universitati straine si institutii de cercetare din afara tarii, precum si colegi ai acestora care activeaza in Romania. Initiative similare au fost implementate cu regularitate in alte tari europene, cum ar fi Franta, Germania, Grecia sau Ungaria.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006147 (s)