News Flash:

Acestia sunt viitorii parlamentari ai Timisului

13 Decembrie 2016
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament5
Mari emotii in tabara liberalilor timiseni, duminica seara, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll, care ridicau semne de intrebare daca presedinta PNL Alina Gorghiu va prinde Senatul direct sau daca va trebui sa astepte redistribuirea voturilor. 
Dupa centralizarea datelor partiale la BEJ, Alina Gorghiu a scapat de emotii, putandu-se numi deja senator de Timis.
Norocosi ''din prima'' mai sunt la Camera Deputatilor liberalii Marilen Pirtea si Ben-Oni Ardelean. Tanarul Pavel Popescu poate spera la un bilet pentru Camera doar dupa redistribuire. Liliana Onet nu va prinde mandatul.
Liberalii istorici au fost ''nimiciti'' in acest an de umbre ale lui Traian, care au creat degringolada. A fost ca in ''Prima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi'', cand romanii au fost prinsi la mijloc si nimiciti.
PNL Timis, probabil si in toate celelalte din tara, va avea multe chestiuni de lamurit, inclusiv faptul ca in localitati timisene cu primari liberali, scorul a fost foarte mic. Nicolae Robu a si afirmat, de altfel, ca acum i s-au confirmat multe dintre intuitiile sale. Pentru ca in Timis exista si un electoral de dreapta, probabil ca i se vor devoala aceste intuitii, eventual tradari si razbunari interne, ca sa stie alegatorii ce au de facut. Pentru ca doar ascunzand langosul sub pres, nu se rezolva problema de fond. Iar daca se doreste o unificare a Dreptei romanesti, nu credem ca aceasta se face in alegeri, pe baza scorurilor obtinute, pentru ca scorurile mare nasc orgolii si maturicilor li se urca prajina la nas si vin cu pretentii care daca nu le sunt satisfacute duc la ruperi si scindari. Cine vrea sa se uneasca, se uneste pe teren linistit, cand nu exista mize electorale. Cine poate crede acum ca USR, care deocamdata este cocotat pe prajina fara radacini, se va uni cu PNL in calitate de partener ''minoritar'' si ca va deveni ascultator? Dimpotriva, va fi un al doilea ex-PDL in sanul PNL, care mai mult va scinda decat va uni, pentru ca au idei pe care cred ca nici ei nu le inteleg intotdeauna, fiind surprinsi de ele, scrie ziuadevest.ro.
De partea cealalta, PSD jubileaza linistit, pentru ca vrem-nu vrem, este partidul asezat, din care nu se mai prea pot rupe fractiuni sensibile, ci doar cate-un rebel-doi. PSD Timis are siguri trei deputati, pe Calin Dobra, Alfred Simonis si Andrei Pau, iar la Senat merge linistit Eugen Dogariu.
USR mai castiga deocamdata un mandat la Camera, pentru Catalin Drula. Niciun independent nu a reusit sa intre in Parlament.
Timisului ii revin 10 locuri in Camera si 4 in Senat, restul locurilor urmand sa fie repartizate dupa redistribuirea voturilor.

mari emotii timis pnl timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006382 (s)