News Flash:

A preparat un ceai concentrat de cuisoare… Nu s-a a?teptat sa aiba un asemenea efect!

9 Noiembrie 2017
1988 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai de cuisoare

Voi porni de la povestea lui Jerry, baiatul care a crescut pana la 18 ani intr-o familie ce cunostea si aplica frecvent medicina naturista, poveste extrasa din cartea “10 plante esentiale”, autor Lalitha Thomas.
Cu Lalitha Thomas si lucrarea mentionata v-am facut cunostinta in alte articole, precizand inca o data ca “a absolvit o scoala pe dealurile si vaile, in padurile si muntii, pe pajistile si prin preriile Mamei Natura”, dupa cum ne informeaza in prefata cartii John Heinerman, Ph.D., antropolog medical, Director Centrul de Cercetari Antropologice, din Salt Lake City.

Povestea, repet, il are in prim-plan pe Jerry si planta minune, cuisoarele, care l-a ajutat sa-si regaseasca somnul, perturbat complet din cauza stresului acumulat in perioada armatei.
Cat a stat plecat de acasa, departe de familia increzatoare in puterea plantelor medicinale in rezolvarea oricarei probleme de sanatate, nivelul de stres al lui Jerry a crescut considerabil.
Lalitha Thomas i-a facut o vizita la domiciliu si l-a gasit pe tanar foarte stresat si incordat, incat nu putea dormi deloc.

Stand in bucatarie si citind, Jerry s-a hotarat sa-si fiarba o cana de ceai de cuisoare, in speranta ca-l va ajuta sa se relaxeze (somnifere sau alte calmante in casa lor nu existau).
Absorbit de carte, tanarul a uitat de ceaiul de pe foc, iar apa a scazut aproape complet. A adaugat apa in ceainic, l-a lasat din nou sa fiarba si s-a intors la lectura.
Din nou a uitat de ceai, apa a scazut iar, pe fundul ceainicului ramanand o mazga, acum foarte intunecata la culoare.
In incercarea de a prepara iarasi ceaiul dorit, peste fiertura intunecata a mai adaugat apa si s-a intors la cartea lui.

Imaginati-va ca scenariul s-a repetat de trei sau patru ori, inainte sa reuseasca, adica sa obtina o cana cu ceai. Bineinteles ca era un ceai foarte puternic, iar gustul nu era bun deloc.
Pentru ca se facuse tarziu si toti ai casei se culcasera de mult timp, Jerry s-a hotarat sa incerce sa adoarma si a dat pe gat “potiunea de cuisoare” fiarta de patru ori.
S-a indreptat spre pat si a cazut intr-un somn adanc.
Zece ore mai tarziu, cei din familie s-au dus sa vada ce facea, deoarece niciunul nu stia nimic de ceaiul pe care Jerry il bause. Toate semnele lui vitale erau normale si Jerry parea sa doarma linistit, nederanjat de zgomotele facute de cei care se aflau cu el in camera.

Dupa 12 ore, ceilalti isi spusera ca Jerry era, probabil, “extrem de obosit”, dar dupa 16 ore s-au intrebat ce se intampla. Atunci, Jerry s-a sculat din pat si a ramas complet uluit, afland ca trecusera 18 ore.
Cum nu mai dormise de ceva vreme asa bine si fusese foarte stresat, odihna prelungita l-a intarit mult, desi dupa o perioada s-a simtit putin ametit. La inceput nu si-a dat seama de ce dormise atat de mult, dar cand a descris “problemele” pe care le avusese in prepararea ceaiului de cuisoare, toata lumea a priceput ce se intamplase.
Apoi, Jerry a inceput sa bea seara cate o cana de ceai de concentratie medie, inainte de culcare, si totul a mers foarte bine. Aflase pe propria piele ca acel decoct extraordinar de tare pe care il preparase prima data nu trebuia folosit in mod regulat.

Era mult prea puternic pentru organismul lui. Nu mult dupa aceea si-a terminat stagiul si s-a retras din armata, scapand complet de starile de anxietate.
Lalitha Thomas ne sfatuieste sa folosim pentru prepararea unei cani de ceai de cuisoare, care sa fie bun la gust cat si relaxant, ¼-1/2 lingurita de muguri de cuisoare si sa-i fierbem la foc mic intr-o cana de apa, timp de circa 10 minute, intr-un vas acoperit.

Desi are un gust foarte bun in aceasta concentratie, puteti adauga in ceaiul de cuisoare miere, vanilie si/sau putin lapte.
Cana de ceai nu trebuie bauta toata odata, ci in doze de un sfert de cana (pentru adulti).
Aveti grija la fiertura foarte puternica, sa nu patiti ca personajul din povestea noastra!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006061 (s)