News Flash:

A inceput sedinta CSAT. Seful de la Finante nu participa

21 Martie 2017
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
sedinta csat2
Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a inceput, marti, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflandu-se mandatul Romaniei pentru Summitul NATO de la Buxelles si achizitia de catre Romania a corvetelor pentru Flota Maritima. Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, nu este prezent la sedinta.
UPDATE ora 11.40 Sedinta CSAT este condusa de presedintele Klaus Iohannis. La sedinta CSAT sunt prezenti presedintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu, ministrul Apararii, Gabriel Les, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ministrul de Externe, Teodor Melescanu, ministrul Economiei, Mihai Tudose, seful SRI, Eduard Hellvig, adjunctul directorului interimar al SIE, Silviu Predoiu, consilierul prezidential Ion Oprisor, seful Statului Major General, Nicolae Ciuca.
Pe agenda intalnirii sunt incluse si subiecte referitoare la stadiul indeplinirii, in anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea si inzestrarea Armatei Romaniei pana in anul 2026 si in perspectiva, precum si activitatea desfasurata de catre institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale in 2016 si principalele obiective pentru acest an.
In cadrul reuniunii se vor mai analiza activitatea desfasurata anul trecut de catre Consiliul Operativ de Securitate Cibernetica si de Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), precum si Planul de activitate pentru anul 2017.
Administratia Prezidentiala a precizat ca in cadrul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.
Un subiect aflat pe ordinea de zi este achizitia de catre Romania a corvetelor pentru Flota Maritima. Saptamana trecuta, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca la sedinta CSAT se va discuta si despre achizitionarea corvetelor. „Nu cred ca sunt probleme, dar cu siguranta asta va fi o chestiune care va fi discutata in CSAT”, preciza Iohannis.
In sedinta de Guvern de joia trecuta, s-a decis abrogarea Hotararii de Guvern data de Guvernul Ciolos, anul trecut, privind aprobarea programului strategic de inzestrare ”Corveta multifunctionala. Ministrul Apararii, Gabriel Les, spune ca Executivul va continua acest proiect si va viza realizarea acestor nave pentru Fortele Navale tot in Romania.
Luni, purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a precizat ca desecretizarea protocoalelor dintre DNA si SRI nu se va afla pe agenda CSAT. „Nu se va afla pe agenda acestei sedinte un astfel de subiect, dar daca vor exista solicitari punctuale la un moment dat acestea vor fi analizate si vor fi date raspunsuri in conformitate cu analizele respective”, a spus Dobrovolschi.
Ultima sedinta a CSAT a avut loc pe 31 ianuarie si a fost prima la care au participat membri din Cabinetul Grindeanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006053 (s)