News Flash:

A inceput Festivalul PLAI, pe Aleea Culturala. Programul manifestarilor

23 August 2014
978 Vizualizari | 0 Comentarii
In acest an, festivalul PLAI aduna 45 de prieteni cu proiecte noi si vechi in ograda Muzeului Satului Banatean. In cadrul evenimentului Aleea Culturala, printre copaci, se vor desfasura sute de activitati pentru copii si adulti deopotriva.
Participantii se vor juca, vor picta si desena, vor citi, vor povesti si asculta povesti, vor pedala si vor cauta comori, se vor relaxa cu yoga si yumeiho, vor invata sa faca fotografii frumoase si se vor bucura de filme bune.
„Cei interesati vor putea deveni DJ pentru cateva momente, iar cu totii vor avea sansa sa faca fapte bune ajutati de cei 10 Negri Mititei sau “plimbari” prin Banatul uitat. Ateliere despre ce si cum se recicleaza si colectare de hartie, carton si cartuse de imprimanta facute de cei de la ECO CLUB. Asociatia Pet Hope va intermedia adoptia de catei fara stapani, asadar iubitorii de animale sunt asteptati la standul acestora”, transmit organizatorii festivalului PLAI.
De asemenea, Csaba Teleki le propune iubitorilor de fotografie o expozitie foto, „Khamsa”. Imaginile vor fi agatate in casa din Bata, numita la PLAI Curtea cu Fotografii.
„Povesti spuse in fotografii si cuvinte vor purta publicul prin Maroc, iar fotografi de tot soiul, incepatori sau avansati, se vor bucura de cunostintele si mestesugul lui Csaba, care
pe parcursul celor 3 zile de festival va sustine si un atelier”, transmit organizatorii festivalului.
Un alt proiect fotografic interesant va fi „Pinhole Moustache”, care va document cam tot ce se intampla la PLAI cu ajutorul unor aparate de fotografiat self made. Intr-o lume in care tehnologia digitala este atat de la indemana, fotograful Daniel Tellman realizeaza aparate foto ce pot dilata curgerea timpului, arzand imaginile direct pe hartie fotosensibila. Astfel de aparate vor fi montate in puncte atent alese din cadrul festivalului care vor crea memoria vie a oamenilor care au trecut prin acele locuri in toate cele 3 zile.
„#CulturaAccesibilizata este un proiect nascut din ideea de a facilita accesul la cultura in mod egal tuturor consumatorilor, inclusiv persoanelor cu dizabilitati, proiect dezvoltat impreuna cu Ceva de Spus. Astfel, in spatiul dedicat lor, persoane cu diverse forme de dizabilitate vor povesti despre experientele, realizarile, nevoile si obstacolele intalnite. Se va socializa, se vor crea conexiuni, iar vizitatorii vor avea ocazia sa experimenteze cum este sa fi o persoana cu dizabilitate folosind bastonul sau caruciorul cu rotile”, mai spun organizatorii PLAI.
De asemenea, Penitenciarul Timisoara va organiza diferite activitati artistice precum arta circului, realizarea de portrete in carbune, ateliere de decorare a sacoselor cu mesaje eologice ( in colaborare cu ECO CLUB ) sau, ateliere de arta teatrala.
„Curtea de litere face parte din noutatile din acest an, iar gazdele vor fi Grupul de Creative Writing din Timisoara impreuna cu invitatul lor, prozatorul Bogdan Munteanu. La PLAI vor realiza ateliere de scriere creativa si lecturi publice in fiecare dintre cele 3 zile de festival”, promit organizatorii, scrie Tion.ro.
Gospodaria din Capalnas va fi transformata pentru 3 zile intr-un cinematograf, astfel iubitorii acestei arte se vor bucura de filme, documentare si scurtmetraje alese pe spranceana de catre cei de la Marele Ecran si Pelicula Culturala.
Programul de la Casa Filmelor va cuprinde:
Sambata: 13 septembrie:
Plaiuri de munte in Cinema
15:00 Pura vida (r. Iraburu & Molina/ Spania /2012/ 85’)16:30 Q & A cu alpinistul Horia Colibasanu. O discutie despre cinema si Himalaya.
17:00 Art of Freedom: Himalaje (r. Marek Klosowicz /Polonia/ 2011/ 71’)
18:15 Portretul luptatorului la tinerete (r. Constantin Popescu/ 2010/163’)
Duminica, 14 septembrie:
12:00 Scurtmetraje de animatie pentru copii (Suedia/ 80’)
13:30 Fotografie de calatorie (atelier cu fotograful & alpinistul Cristian Tzecu)
15:00 Play la Plai: jocuri cu Boris Gaza (Atelier 1)
16:00 Selectie scurtmetraje Filmul de Piatra
17:45 Q & A Andrei Dascalescu (regizor & fondatorul festivalului Filmul de Piatra)
18:15 Maiorul (r.Yuri Bikov/ Rusia/ 2013/ 99’)
Pana la 1 septembrie 2014, abonamentele pentru festivalul PLAI pot fi achizitionate la pretul de 90 de lei. Dupa aceasta data, pretul abonamentului va costa 110 lei. Abonamentele sunt valabile pentru toate cele 3 zile de festival si sunt disponibile in reteaua Eventim. Abonamentele cu acces in camping au acelasi pret, dar sunt limitate la 100 de locuri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0943 (s) | 36 queries | Mysql time :0.035229 (s)