News Flash:

A fost prins liderul unui clan de romi din Timisoara, urmarit international de aproape doi ani

24 Aprilie 2018
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
ionelas

Liderul unui clan de romi din Timisoara, Ionelas Carpaci, care a fost condamnat pentru mai multe infractiuni, a fost prins la vama Cenad, in timp ce incerca sa intre in tara. El era urmarit international si are de executat o pedeapsa de sapte ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Politia de Frontiera Timisoara, duminica, in Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor specifice, ca pasager intr-un autoturism inmatriculat in Germania, un cetatean german de origine romana in varsta de 52 de ani, cu domiciul in Frankfurt.

“Cu ocazia efectuarii controlului specific, politistii de frontiera au constatat ca barbatul figura in bazele de date ca fiind urmarit in vederea arestarii, alerta introdusa de autoritatile romane in data de 09.06.2016. Persoana in cauza era cautata in vederea executarii unei pedepse cu inchisoarea de 7 ani si doua luni pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals privind identitatea sub forma complicitatii, participatie improprie la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata, instigare la fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, instigare la uz de fals in forma continuata, uz de fals in forma continuata si folosirea instrumentelor oficiale false, in forma continuata”, arata Politia de Frontiera Timisoara.

Cel prins de politistii de frontiera este Ionelas Carpaci, liderul unui clan de romi din Romania, care si-a schimbat numele in Ionel Sandner, dupa ce a primit cetatenia romana.
Ionelas Carpaci le-a declarat politistilor ca stia ca este condamnat, dar nu credea ca este si cautat de autoritati.

Ionelas Carpaci este considerat unul dintre liderii ”mafiei imobiliare” din Timisoara. In anul 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv la sapte ani si doua luni de inchisoare si la plata unor despagubiri de 1,5 milioane de euro, fiind acuzat ca ar intrat in posesia mai multor terenuri din Timisoara folosindu-se de o dispozitie de primar falsificata.

Familia Carpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din Timisoara, avand 144 de proprietati, majoritatea in zona centrala.


condamnat urmarit international
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008847 (s)