News Flash:

7 motive pentru a consuma turmeric in fiecare zi

30 August 2016
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
turmeric anticancer
Afectiunile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces, atat in Romania, cat si in Europa. Vestea buna este ca aproape 80% din aceste boli pot fi prevenite prin tinerea sub control a factorilor de risc si prin adoptarea unui stil de viata sanatos. Potrivit unui studiu recent publicat in "Jurnalul American de Cardiologie", consumul unui pahar cu extract de turmeric (150 mg extract), in fiecare zi, scade riscul de infarct miocardic cu 56%. Rezultatele sunt aceleasi obtinute si in urma unei cercetari efectuate in 2012 si care au aparut in revista "Nutritional Research". Studiul mai arata ca un pahar cu turmeric consumat zi de zi are acelasi efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular ca 60 de minute de exercitii fizice.
7  motive pentru a consuma turmeric in fiecare zi

1. Turmericul are proprietati antimicrobiane, distrugand infectiile bacteriene si virale

2. Planta este de ajutor in bolile respiratorii

3. Leacurile pe baza de turmeric sunt indicate in raceala si gripa

4. Studiile au aratat ca anumite substante care se gasesc in turmeric pot preveni si chiar stopa cancerul de prostata, de san, de piele, pulmonar si de colon

5. Turmericul ajuta la detoxificarea ficatului

6. Boala Alzheimer poate fi incetinita daca este adoptat un regim regulat cu extract de turmeric

7. Turmericul este un puternic antiinflamator natural, benefic in amelioarea durerilor de genunchi si de articulatii. Turmericul este excelent si in amelioarea simptomelor artritei si a bolilor autoimune
 

Ce beneficii mai are turmericul

- 150 g de pulbere de turmeric luate in fiecare zi, 8 saptamani, tin la distanta afectiunile inimii.

- adaugarea unui varf de cutit de turmeric la gatit, pe langa aroma delicioasa pe care o da mancarii,  ajuta la imbunatatirea sanatatii.

Cu toate ca turmericul imbunatateste functionarea sistemului cardiovascular, este important sa facem si miscare in fiecare zi. Toata lumea este de acord, inclusiv cercetatorii care au efectuat studiile de mai sus, ca nimic nu poate inlocui necesitatea de a fi activ din punct de vedere fizic, cu scopul de a ne mentine sanatatea la cote maxime.
 

Cum obtii sucul

Daca vrei sa bei suc proaspat de radacina de turmeric, taie bucati potrivite 2-3 radacini si pune-le in storcator.

afectiunile cardiovasculare deces romania europa turmeric
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005928 (s)