News Flash:

10 moduri in care barbatii isi distrug casnicia

24 Noiembrie 2016
1288 Vizualizari | 0 Comentarii
frigida
10 Moduri in Care Barbatii isi Distrug Relatia
Daca am intelege cu totii ca rolul unei casnicii este acela de a ne face mai fericiti, am reactiona cu siguranta in mod diferit. Stresul, munca, experientele dificile, toate acestea fac parte din viata, nu le putem controla. Ceea ce putem controla este reactia noastra vis a vis de ele si modul in care le lasam sa ne impacteze. Este valabil si in ceea ce priveste alte persoane.
Nu trebuie sa incercam sa le schimbam si nu vom putea sa le schimbam. Singura persoana pe care o putem schimba este propria persoana.
De obicei, intr-o casnicie, daca ceva nu merge bine este vina ambilor parteneri, insa, in acest articol vom vorbi despre 10 greseli pe care barbatii obisnuiesc sa le faca, greseli care distrug casnicia.

1. Isi lasa sotia singura acasa
Cea mai rapida cale de a distruge o casnicie este aceea de a-ti neglija complet sotia. Iti petreci cea mai mare a timpului la birou, poate dupa serviciu iesi la o bere cu baietii, apoi ajungi acasa si te joci poker pe calculator.
Nu te implici in nicio activitate cu sotia, cu copiii, nu iei parte la viata lor. Da, este adevarat ca si sotia ta are viata ei, un serviciu, prieteni…dar poate ca ea prefera sa petreaca timp cu tine, omul pe care il iubeste.
Daca se simte neglijata, ignorata, abandonata, o sa inceapa sa devina cicalitoare, sa iti reproseze lucruri.
Si acesta este inceputul sfarsitului casniciei voastre…

2. Nu te apropii indeajuns de sotia ta
Nu este de ajuns sa fiti atenti si draguti cu sotia voastra doar atunci cand aveti un interes anume, poate un interes sexual. Ca sa poata fi mereu disponibile, femeile au nevoie de un context de siguranta in relatie. Nu incercati sa va ascundeti vulnerabilitatea fata de sotia voastra, fiti deschisi cu ea, aratati-i ca aveti nevoie de ea. Nu va inchideti in fata sotiei voastre.
De asemenea, ascultati-o atent atunci cand va vorbeste, uitati-va in ochii ei, faceti gesturi mici, dar care pentru ea conteaza enorm. Luati-o de mana, sarutati-o pe frunte, ajutati-o la anumite treburi ale casei. Veti vedea aceste mici diferente in comportamentul vostru nu numai ca va vor face sotia mai fericita, dar va vor salva casnicia.

3. Incercati mereu sa va schimbati sotia, sa o „reparati”
Este bine pentru amandoi sa intelegeti ca nu orice problema are nevoie de o solutie. Uneori, este mai bine sa acceptati situatia asa cum este si sa mergeti mai departe. La fel se intampla si cu sotia voastra, cand vine sa va impartaseasca o problema, inseamna ca are incredere in voi, dar nu inseamna neaparat ca cere o solutie. Sunt momente cand doar doreste sa fie ascultata si nimic mai mult.

4. Nu va cereti niciodata scuze
Conflicte apar in orice relatie. Din pacate, multi barbati nu vor sa accepte ca au gresit si au impresia ca isi vor pierde din prestanta daca isi vor cere scuze. Nu este nimic mai fals. Sa va asumati responsabilitatea pentru o greseala comisa este un act de maturitate, de integritate si sotia voastra va aprecia acest lucru cu siguranta. Asadar, daca ati gresit si va pare rau, spuneti ca va pare rau.
5. Tratati temerile si nesigurantele sotiei cu superficialitate
Femeile au nenumarate ganduri care le trec prin cap, sunt, uneori, pline de nesiguranta, tind sa se compare cu alte femei si, exact in aceste momente, daca va aratati nepasatori, fie ca ignorati complet trairile ei sau sunteti chiar agreesivi, fie ca incercati sa tratati situatia cu umor, sotiile voastre se vor adanci si mai mult in temerile lor.
Spre exemplu, un barbat care nu-si poarta verigheta isi poate face nefericita sotia caci ea se va gandi ca are ceva de ascuns si ca nu doreste sa arate lumii ca este casatorit.
Daca sotia voastra va intreaba daca inca mai este atragatoare, daca va simtiti atrasi si de alte femei, daca o mai iubiti ca la inceput, inseamna ca trece printr-un moment de nesiguranta si este bine sa o re-asigurati ca simtiti pentru ea ce ati simtit cand v-a devenit sotie.

6. Ignorati importanta micilor gesturi
Nu incercati sa cumparati fericire sotiei oferindu-i cadouri scumpe. O bijuterie de o avere nu ii va arata ca o iubiti. Gesturile mici sunt mult mai importante si nu va costa nimic. Un simplu trandafir oferit intr-o zi normala, un telefon in mijlocul zilei pentru a-i spune ca va este dor de a, toate aceste mici gesturi o vor asigura si o vor face fericita.
Mai mult, cand este ziua ei de nastere sau aniversarea casniciei voastre, petreceti timpul impreuna. Nimic nu o va face sa se simta mai iubita si mai fericita.
7. Tratati sexul doar ca pe ceva carnal
Femeile nu percep sexul asa cum il percep barbatii. Ele nu se excita imediat, nu au o gandire pornografica. Pentru femei, sexul este mai mult decat o conexiune carnala, este o conexiune chimica, intima. Nu le faceti sa se simta ca un obiect in pat. Concentrati-va pe nevoile lor, creati-le un mediu romantic, de siguranta, stabiliti mai intai acea conexiune intima intre voi inainte de a trece la act in sine. Puteti incepe chiar de dimineata, cu un compliment, spuneti-i ca este frumoasa, ca o iubiti, faceti-o sa se simta dorita. Dragostea cu o femeie care se simte iubita este incomparabila.

8. Va lasati purtati de furie si suparare
Daca aveti o problema care va macina, o problema de serviciu poate, ce va face sa fiti furios, sa va inchideti in sine, nu ascundeti acest lucru sotiei voastre. Cu siguranta ca ea isi va da seama ca ceva vi se intampla si va incepe sa va intrebe. Nu tipati la ea, nu fiti agresiv. Nu o faceti sa ii fie frica de noi. O femeie nu trebuie sa se teama de sotul ei. Mai degraba, spuneti-i exact ceea ce simtiti. Fiti deschis cu sotia voastra. Va veti simti si voi bine si va veti intari si casnicia. O relatie adevarata are nevoie de o baza solida pentru a rezista.

9. Nu va asumati responsabilitatea pentru ceea ce faceti
Fie ca este vorba de un viciu, ca obisnuiti sa beti, sau ca va inselati sotia, nu este vina ei indiferent ce ati zice. Nu spuneti „din cauza ei beau” sau „e cicalitoare si enervanta, evident ca mi-a venit sa o insel”. Modul in care alegeti sa reactionati la comportamentul celor din jur este exclusiv responsabilitatea voastra. Daca intr-adevar sotia voastra este sursa problemelor voastre, luati-va inima-n dinti si spuneti-i in fata. Incercati ca impreuna sa gasiti o solutie.
10. Va casatoriti cu femeia gresita
Nu va casatoriti cu o femeie care va critica, care este vesnic nemultumita sau care are o gramada de probleme de comportament caci nu se va schimba dupa ce va va deveni sotie. La fel va face si in casnicie si relatia voastra este, din start, sortita esecului.
O relatie sanatoasa incepe cu o atitudine sanatoasa din partea ambilor parteneri. Nu fiti cavalerul care incearca sa repare femei, nu exista asa ceva. Daca ea nu este in regula, nu va casatoriti cu ea sperand ca se va schimba.
Nu in ultimul rand, cautati sa fiti mereu fericiti, fara stres si sa lucrati sa va perfectionati propria persoana. Cand voua va este bine si celor din jurul vostru le va fi bine.
SURSA: pairedlife.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005760 (s)